FRITZ!Powerline 540E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 540E Service
This document is also available for the following products:

Powerline-adapter van een andere fabrikant integreren in een FRITZ!Powerline-netwerk

De FRITZ!Powerline-adapters voldoen aan de standaard IEEE P1901 en kunnen dus worden verbonden met alle gebruikelijke powerline-adapters van de klasse 200, 500 en 1200 Mbit/s. Ter beveiliging van het powerline-netwerk tegen onbevoegde gebruikers wordt alle communicatie tussen FRITZ!Powerline-adapters versleuteld met een uniek netwerkwachtwoord (128-bits AES-sleutel). Als je powerline-adapters van een andere fabrikant wilt integreren in het powerline-netwerk, dan moeten deze hetzelfde netwerkwachtwoord gebruiken.

1 Powerline-adapters verbinden

Als je de powerline-adapter van een andere fabrikant wilt integreren in je FRITZ!Powerline-netwerk, moet je het netwerkwachtwoord daarmee delen:

1. Sluit de powerline-adapter van de andere fabrikant aan op een stopcontact.
  2. Druk op de betreffende knop op de powerline-adapter, zodat deze het netwerkwachtwoord kan ontvangen:

Opmerking:Informatie over de procedure vind je in de handleiding. Je kunt ook contact opnemen met de fabrikant.

3. Druk op de betreffende knop op de FRITZ!Powerline-adapter, zodat deze het netwerkwachtwoord kan ontvangen:
    • Als je een FRITZ!Powerline-adapter hebt met een of meer knoppen op de basis van het apparaat:
      • Houd de knop "Security" een seconde ingedrukt.
    • Als je een FRITZ!Powerline-adapter hebt met knoppen op de voorkant van het apparaat:
      • Houd de knop "Powerline(/Security)" een seconde ingedrukt.
    • De andere powerline-adapter is opgenomen in het bestaande FRITZ!Powerline-netwerk. Een lampje op de powerline-adapter geeft doorgaans aan wanneer dit proces is voltooid.