FRITZ!Powerline 540E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 540E Service
This document is also available for the following products:

Wachtwoord voor FRITZ!Powerline-netwerk wijzigen

De verbinding van de FRITZ!Powerline-adapters binnen een powerlinenetwerk wordt versleuteld met een wachtwoord (AES-128-Bit) en is daardoor beveiligd tegen onbevoegde toegang.

FRITZ!Powerline-adapters hebben in de fabrieksinstellingen een vooraf ingesteld wachtwoord. Met het programma FRITZ!Powerline kun je een zelf gekozen wachtwoord toewijzen; alle powerline-adapters binnen een powerlinenetwerk moeten echter hetzelfde netwerkwachtwoord gebruiken.

1 Programma FRITZ!Powerline downloaden en installeren

1. Open in een webbrowser onze downloadsectie.
  2. Selecteer de productgroep "FRITZ!Powerline" en vervolgens je product.
  3. Download het programma FRITZ!Powerline voor het besturingssysteem van je computer.
  4. Installeer FRITZ!Powerline op een computer met een LAN-poort.

2 Netwerkwachtwoord wijzigen

1. Steek elke FRITZ!Powerline-adapter in een stopcontact.
  2. Als de FRITZ!Powerline-adapters nog verschillende netwerkwachtwoorden gebruiken, verbind dan de FRITZ!Powerline-adapters met een druk op de knop met elkaar.
  3. Verbind een FRITZ!Powerline-adapter met een netwerkkabel met de computer waarop het programma FRITZ!Powerline is geïnstalleerd.
  4. Start het programma FRITZ!Powerline.
  5. Dubbelklik op het pictogram van een FRITZ!Powerline-adapter die niet is verbonden met de computer.
  6. Voer in het invoerveld "New network password" het gewenste wachtwoord in en klik op "OK".

Opmerking:Gebruik alleen letters en cijfers (alfanumerieke tekens, dus niet ä, ë, ö, ü, é, í,ß, enz.).
    Het netwerkwachtwoord mag maximaal 1024 tekens bevatten.

7. Bevestig de vraag "Are you sure you want to change the network password?" met "OK".
    • Klik na het doorvoeren van de wijzigingen op "OK".
  8. Herhaal de stappen 5.- 8. voor alle andere FRITZ!Powerline-adapters en wijs hetzelfde netwerkwachtwoord toe aan elke adapter.
  9. Dubbelklik als laatste op het pictogram van de FRITZ!Powerline-adapter die is verbonden met de computer en wijs ook hieraan hetzelfde netwerkwachtwoord toe.