FRITZ!WLAN Repeater 1160 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 1160 Service
This document is also available for the following products:

Configureren draadloze verbinding met de FRITZ!Box mislukt

Hoewel de draadloze verbinding is geconfigureerd volgens onze handleiding, knipperen de signaalsterkteleds van de FRITZ!WLAN Repeater permanent en kan de verbinding met de FRITZ!Box niet tot stand worden gebracht.

Belangrijk:Als je een andere draadloze router dan een FRITZ!Box gebruikt, volg je de instructies in deze handleiding.

1 Toetsblokkering van de FRITZ!Box uitschakelen

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Buttons and LEDs".
  3. Klik op het tabblad "Keylock".
  4. Schakel de toetsblokkering uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 WPS-functie van de FRITZ!Box inschakelen

Als je de FRITZ!WLAN Repeater met een druk op de knop (WPS - Wi-Fi Protected Setup) verbindt met je draadloze router, moet de WPS-functie van de draadloze router actief zijn en de juiste WPS-procedure worden gebruikt:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  3. Klik op het tabblad  "WPS Quick Connection".
  4. Schakel WPS in.
  5. Selecteer "Push-Button method (WPS-PBC, Push Button Configuration)" en klik op "Start WPS".

3 MAC-adresfilter tijdelijk uitschakelen

Als de je FRITZ!WLAN Repeater handmatig verbindt met je draadloze router, moet de MAC-adresfilter van de draadloze router worden uitgeschakeld om de repeater aan te kunnen melden:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op op "Security" of "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Allow all new wireless devices" in. Als de optie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 2,4GHz-frequentieband van de FRITZ!Box inschakelen

Om de FRITZ!WLAN Repeater per WPS aan te melden bij een FRITZ!Box die tegelijkertijd de 2,4- en 5 GHz-frequentieband ondersteunt, moet de 2,4GHz-frequentieband van de FRITZ!Box zijn ingeschakeld voor de aanmelding:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Schakel de 2,4-GHz-frequentieband in. Als er maar één frequentieband wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.