FRITZ!WLAN Repeater 1750E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 1750E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Repeater optimaal plaatsen

De verbindingskwaliteit tussen FRITZ!Repeater en router (bijvoorbeeld een FRITZ!Box) is een belangrijke factor bij het uitbreiden van het draadloze bereik van je thuisnetwerk. Net zo belangrijk is de verbindingskwaliteit tussen repeater en de daarmee verbonden smartphones, tablets, of andere draadloze netwerkapparaten. Bij het plaatsen van de repeater is het daarom belangrijk een plaats te vinden waar de repeater een snelle en stabiele verbinding kan maken met de router, en waar tegelijkertijd het eigen draadloze netwerk (WiFi) goed bereikbaar is voor je draadloze netwerkapparaten. Je kunt daarbij letten op de volgende punten:

Opmerking:Als je een FRITZ!Box met FRITZ!OS 7 gebruikt als router, kun je de FRITZ!Repeater optimaal plaatsen met FRITZ!App WLAN.

1. Wanneer de repeater wordt gebruikt als draadloze brug, geven de signaalsterkte-leds van de repeater de kwaliteit aan van de draadloze verbinding met de router. Kies voor de repeater een plaats waar ten minste drie van de vijf leds branden.

Opmerking:In de LAN-brugmodus geven de signaalsterkte-leds de kwaliteit aan van de draadloze verbinding van het eerste draadloze netwerkapparaat dat is aangemeld bij de FRITZ!Repeater.

2. Plaats de repeater indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  3. Plaats de repeater niet direct in een hoek van de kamer.
  4. Plaats de repeater zodanig dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de repeater, de router en de andere draadloze netwerkapparaten. Vooral objecten van metaal of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, een koelkast en zelfs kamerplanten verminderen duidelijk de kwaliteit van het draadloze signaal.
  5. Plaats de repeater niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld een magnetron, draadloze speakers of bluetoothapparaat.