FRITZ!WLAN Repeater 1750E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 1750E Service

FRITZ!WLAN Repeater in een thuisnetwerk zonder DHCP-server gebruiken

De FRITZ!WLAN Repeater verkrijgt de IP-instellingen standaard van de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) via DHCP. Als je de repeater wilt gebruiken in een thuisnetwerk zonder DHCP-server, moet je de IP-instellingen handmatig configureren.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!WLAN Repeater.

1 Apparaat voorbereiden

Stel voor de configuratie tijdelijk de volgende IP-instellingen in op het apparaat waarmee je de repeater wilt configureren:

Apparaat voor het automatisch laten toewijzen van IP-instellingen configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de repeater in de modus LAN-brug met statische IP-instellingen wilt configureren:

Apparaat voor het IP-netwerk van de repeater configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de repeater in de modus draadloze brug met statische IP-instellingen wilt configureren:

1. Voer als IP-adres 192.168.178.200 in het apparaat in.
  2. Voer als subnetmasker 255.255.255.0 in het apparaat in.
  3. Voer als standaardgateway 192.168.178.2 in het apparaat in.
  4. Voer als DNS-server 192.168.178.2 in het apparaat in.

2 Statische IP-instellingen aan FRITZ!WLAN Repeater toewijzen

FRITZ!WLAN Repeater als LAN-brug configureren

FRITZ!WLAN Repeater als draadloze brug configureren

1. Configureer de FRITZ!WLAN Repeater als draadloze brug.

Belangrijk:Bij het instellen neemt de repeater de naam aan van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router. Wanneer je de repeater hebt geconfigureerd, verbind je het netwerkapparaat met het draadloze netwerk van de draadloze router.

2. Klik op "Network" in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  3. Klik in het menu "Network" op "Network Settings".
  4. Schakel de optie "Configure the IP address manually" in.
  5. Voer de IP-instellingen in de betreffende invoervelden in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!WLAN Repeater gebruikt nu statische IP-instellingen. Stel het apparaat dat je hebt gebruikt om de repeater te configureren, weer in op de oorspronkelijke IP-instellingen.

LET OP!Na wijziging van het type verbinding moet je de instellingen weer configureren zoals hier beschreven.