FRITZ!WLAN Repeater 300E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 300E Service
This document is also available for the following products:

Configureren draadloze verbinding met de FRITZ!Box mislukt

Hoewel de draadloze verbinding tussen FRITZ!WLAN Repeater en de FRITZ!Box per WPS is geconfigureerd, knipperen de signaalsterkteleds van de repeater onafgebroken en de verbinding wordt niet tot stand gebracht.

Belangrijk:Als je een andere draadloze router dan een FRITZ!Box gebruikt en deze router ondersteunt niet de WPS-methode, volg je de instructies in deze handleiding.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Toetsblokkering uitschakelen

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System op "Buttons and LEDs".
  3. Klik op het tabblad "Keylock".
  4. Schakel de toetsblokkering uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 WPS-functie van de FRITZ!Box inschakelen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  3. Klik op het tabblad  "WPS Quick Connection".
  4. Schakel WPS in.
  5. Selecteer "Push-Button method (WPS-PBC, Push Button Configuration)" en klik op "Start WPS".

3 2,4GHz-frequentieband van de FRITZ!Box inschakelen

Om de repeater per WPS aan te melden bij een FRITZ!Box die tegelijkertijd de 2,4- en 5 GHz-frequentieband ondersteunt, moet de 2,4GHz-frequentieband van de FRITZ!Box zijn ingeschakeld voor de aanmelding:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Schakel de 2,4-GHz-frequentieband in. Als er maar één frequentieband wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nu is de de FRITZ!Box geconfigureerd om de FRITZ!WLAN Repeater per WPS aan te melden.