FRITZ!WLAN Repeater 300E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 300E Service

FRITZ!WLAN Repeater gebruiken in een thuisnetwerk zonder DHCP-server

De FRITZ!WLAN Repeater verkrijgt de IP-instellingen standaard van de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) via DHCP. Als je de repeater wilt gebruiken in een thuisnetwerk zonder DHCP-server, moet je de IP-instellingen handmatig configureren.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!WLAN Repeater.

1 Netwerkapparaat voorbereiden

Je moet tijdelijk speciale IP-instellingen configureren voor het netwerkapparaat (bijvoorbeeld een computer, smartphone, tablet) dat wordt gebruikt om de repeater te configureren voor gebruik in een thuisnetwerk zonder een DHCP-server:

Netwerkapparaat als DHCP-client configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de repeater configureert met met statische IP-instellingen in de modus LAN-brug:

• Configureer het netwerkapparaat voor het automatisch laten toewijzen van de IP-instellingen (DHCP-client):

Netwerkapparaat voor het IP-netwerk van de repeater configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de repeater configureert met met statische IP-instellingen in de modus draadloze brug:

• Configureer de volgende statische IP-instellingen in het netwerkapparaat:
    • IP-adres: 192.168.178.200
    • Subnetmasker: 255.255.255.0
    • Standaardgateway: 192.168.178.2
    • DNS-server: 192.168.178.2

2 Statische IP-instellingen aan FRITZ!WLAN Repeater toewijzen

FRITZ!WLAN Repeater als LAN-brug configureren

FRITZ!WLAN Repeater als draadloze brug configureren

1. Configureer de FRITZ!WLAN Repeater als draadloze brug.

Belangrijk:Bij het instellen neemt de repeater de naam aan van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router. Wanneer je de repeater hebt geconfigureerd, verbind je het netwerkapparaat met het draadloze netwerk van de draadloze router.

2. Klik op "Network" in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  3. Klik in het menu "Network" op "Network Settings".
  4. Schakel de optie "Configure the IP address manually" in.
  5. Voer de IP-instellingen in de betreffende tekstvelden in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!WLAN Repeater gebruikt nu statische IP-instellingen. Stel het netwerkapparaat dat je hebt gebruikt om de repeater te configureren, weer in op de oorspronkelijke IP-instellingen.

LET OP!Na wijziging van het type verbinding moet je de instellingen weer configureren zoals hier beschreven.