FRITZ!WLAN Repeater 300E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 300E Service

FRITZ!WLAN Repeater verbinden met een draadloze router via de frequentieband 5 GHz

De FRITZ!WLAN Repeater kan het draadloze netwerk van een draadloze router (bijvoorbeeld een FRITZ!Box) vergroten in de frequentieband 2,4 GHz of 5 GHz. Als beide frequentiebanden worden ingeschakeld in de draadloze router, dan wordt de draadloze verbinding altijd tot stand gebracht via de frequentieband 2,4 GHZ als je WPS (Wi-Fi Protected Setup) gebruikt voor de configuratie. Als je de verbinding tot stand wilt brengen via de frequentieband 5 GHz, moet je de frequentieband 2,4 GHz in de draadloze router uitschakelen wanneer je de repeater configureert.

Vereisten / Beperkingen

• De draadloze router moet in staat zijn tegelijkertijd de frequentiebanden 2,4 en 5 GHz te leveren.

1 Frequentieband 2,4 GHz uitschakelen in de draadloze router

Opmerking:We hebben een FRITZ!Box gebruikt als voorbeeld voor de configuratie. Sommige FRITZ!Box-instellingen worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld. Informatie over het configureren van een andere router vind je in de betreffende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Radio Network" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Ga naar de sectie "2.4-GHz Frequency Band" en schakel de optie "Wireless radio network enabled" uit.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Repeater verbinden met de draadloze router

Opmerking:We hebben een FRITZ!Box gebruikt als voorbeeld voor de configuratie. Informatie over het configureren van een andere router vind je in de betreffende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

1. Sluit de repeater aan op een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box en wacht totdat het lampje "Power" op de repeater blijft branden.
  2. Houd de knop "WPS" gedurende 6 seconden ingedrukt totdat het lampje "WLAN" op de repeater begint te knipperen.

Belangrijk:Laat de knop los zodra het lampje "WLAN" begint te knipperen. Als je de knop te lang ingedrukt houdt, lichten alle lampjes kort op en worden de fabrieksinstellingen geladen.

3. Start dan binnen twee minuten de WPS-functie op de FRITZ!Box. De procedure hangt af van het label van de knop:
    • Als op de FRITZ!Box een knop "WPS" of "WLAN/WPS" aanwezig is:
      • Houd de knop "WPS" of "WLAN/WPS" ingedrukt totdat het lampje "WLAN" begint te knipperen.
    • Als op de FRITZ!Box geen knop "WPS" aanwezig is:
      • Houd de knop "WLAN" ingedrukt totdat het lampje "WLAN" begint te knipperen.

De FRITZ!WLAN Repeater maakt verbinding met de draadloze router via de frequentieband 5 GHz. Als FRITZ!OS 6.30 of later is geïnstalleerd op de repeater en de FRITZ!Box, dan neemt de repeater het wachtwoord (en de gebruikersnaam indien van toepassing) over van de FRITZ!Box-gebruikersinterface. Je kunt de frequentieband 2,4 GHz weer inschakelen in de router en ook de repeater weer aanzetten waar je maar wilt.