FRITZ!WLAN Repeater 310 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 310 Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!WLAN Repeater configureren voor gebruik in het thuisnetwerk

Met de FRITZ!WLAN Repeater kun je op een gemakkelijke en efficiënte manier het bereik van je draadloze netwerk (WiFi) vergroten. Zo heb je met je draadloze netwerkapparaten (bijvoorbeeld smartphone, tablet, computer) ook op grotere afstand van je draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) onbeperkt toegang tot het thuisnetwerk en internet.

Hier volgt een overzicht van de vereiste stappen om de FRITZ!WLAN Repeater optimaal te integreren in je thuisnetwerk.

1 Repeater met de router verbinden

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug

2 Repeater en router optimaal positioneren

Plaats je FRITZ!WLAN Repeater zodanig dat zowel de draadloze router als de draadloze netwerkapparaten optimale verbindingen tot stand kunnen brengen met de repeater:

1. Plaats de draadloze router indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte.
  2. Plaats de draadloze router niet direct in de hoek van een kamer.
  3. Plaats de draadloze router indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  4. Plaats de draadloze router indien mogelijk zo hoog mogelijk boven in de kamer, bijvoorbeeld boven op een kast.
  5. Plaats de draadloze router zodanig dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de draadloze router en de andere draadloze netwerkapparaten. Vooral objecten van metaal of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, een koelkast en zelfs kamerplanten verminderen de kwaliteit van het draadloze signaal aanzienlijk.
  6. Plaats de draadloze router niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld magnetrons, draadloze speakers of bluetoothapparaten.
  7. Vind de optimale plaats voor de repeater.