FRITZ!WLAN Repeater 310 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 310 Service

FRITZ!Repeater brengt geen draadloze verbinding tot stand met router van een andere fabrikant

De FRITZ!Repeater brengt geen draadloze verbinding (WiFi) tot stand met de draadloze router van een andere fabrikant. De signaalsterkte-leds van de FRITZ!Repeater knipperen een tijdlang en gaan vervolgens uit.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit om het probleem te verhelpen.

1 MAC-adresfilter tijdelijk uitschakelen

Voor het aanmelden bij de draadloze router moet de MAC-adresfilter van de router zijn uitgeschakeld:

1. Schakel de MAC-adresfilter van de draadloze router uit, bijvoorbeeld in de draadloze instellingen of in de beveiligingsinstellingen in de gebruikersinterface van de router.

Opmerking:Je kunt de MAC-adresfilter weer inschakelen nadat de draadloze verbinding met de draadloze router succesvol is geconfigureerd.

2 WPA-versleuteling inschakelen

In de fabrieksinstellingen ondersteunt de FRITZ!Repeater de versleutelingsmethoden WPA2 en WPA tegelijkertijd. Zorg ervoor dat je draadloze router is geconfigureerd voor een van deze versleutelingsmethoden:

1. Schakel de WPA2-versleuteling (CCMP) in de draadloze router in. Als de router WPA2 niet ondersteunt, schakel je in de router de WPA-versleuteling (TKIP) in.

Opmerking:Informatie over het aanpassen van de draadloze versleuteling krijg je van de fabrikant van de draadloze router; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

3 WPS-functie inschakelen

Om de FRITZ!Repeater met een druk op de knop (WPS - Push Button Configuration) te verbinden met de draadloze router moet WPS zijn ingeschakeld in de router:

1. Schakel in de gebruikersinterface van de draadloze router de WPS Push Button Method (WPS-PBC) in. Schakel WPS niet in door op een knop op de router te drukken, omdat een WPS-functie die permanent is uitgeschakeld niet kan worden ingeschakeld met een druk op de knop.

Opmerking:Informatie over het inschakelen van WPS krijg je van de fabrikant van de draadloze router; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.