FRITZ!WLAN Repeater 310 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 310 Service

Kan FRITZ!OS niet bijwerken

Het FRITZ!OS van de FRITZ!WLAN Repeater kan niet worden bijgewerkt. Na de installatie wordt nog steeds de vorige versie weergegeven.

Oorzaak

• Een relatief oude versie van FRITZ!OS (5.24) is geïnstalleerd en deze kan niet meer worden bijgewerkt naar de meest recente versie van FRITZ!OS.

1 Tussentijdse update uitvoeren

Updatebestand downloaden

1. Roep https://service.avm.de/downloads/ op in een webbrowser.
  2. Navigeer naar de map "Zwischenupdate", de submap met de naam van je product en vervolgens naar de map "english".
  3. Download het firmwarebestand met de bestandsextensie ".image" naar de computer.

Tussentijdse update installeren

1. Klik op "System" in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik op "Firmware Update" in het menu "System".
  3. Ga naar de tab "Firmware File".
  4. Klik op de knop "Save Settings" en sla de instellingen op als exportbestand op je computer.

Opmerking:Sla de instellingen van je repeater opnieuw op, meteen na de update van FRITZ!OS. Op die manier kun je altijd gemakkelijk een werkende configuratie herstellen. Je kunt de optie "Backup" vinden in het menu "System".

5. Klik op de knop "Browse...".
  6. Selecteer het FRITZ!OS-bestand (imagebestand) dat je hebt gedownload en klik op "Open".
  7. Klik op "Start Firmware Update".

Zolang het lampje "Power" knippert, is de overdracht van de update naar de repeater nog niet voltooid.

LET OP!Verbreek niet de verbinding tussen de repeater en de computer tijdens het updateproces en schakel de stroom niet uit. Als je dit toch doet en zo het updateproces onderbreekt, kan dit leiden tot schade aan je repeater! Als 10 minuten na het begin van de update het lampje "Power" echter nog altijd blijft knipperen, moet je de repeater 5 seconden uitzetten (door de stekker uit het stopcontact te halen).

2 Updateprocedure herhalen