FRITZ!WLAN Repeater 310 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 310 Service

Draadloze toegang tot bekende apparaten beperken (MAC-adresfilter)

Met het MAC-adresfilter van de FRITZ!WLAN Repeater kun je opgeven welke draadloze apparaten kunnen worden verbonden met de repeater. Aangezien draadloze apparaten hun onversleutelde MAC-adressen doorgeven in elk gegevenspakket dat ze verzenden, kunnen aanvallers gemakkelijk een MAC-adres achterhalen waarmee ze kunnen inloggen. Het MAC-adresfilter alleen biedt daarom onvoldoende beveiliging tegen ongewenste toegang en is alleen geschikt als aanvullende maatregel voor veilige draadloze versleuteling.

Randvoorwaarden / beperkingen

• Het MAC-adresfilter is niet van toepassing op draadloze apparaten die gebruikmaken van de draadloze gasttoegang van de repeater.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor de FRITZ!WLAN Repeater.

1 MAC-adresfilter inschakelen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik op "Security" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Ga naar de sectie "Restricting Wireless LAN Access" en schakel de optie "Do not allow any new wireless devices" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Alleen draadloze apparaten die worden vermeld onder "Restricting Wireless LAN access", kunnen worden verbonden met het draadloze netwerk van de repeater.

2 Nieuw draadloos apparaat toevoegen

Wanneer het MAC-adresfilter is ingeschakeld, kun je het kort uitschakelen, zodat de FRITZ!WLAN Repeater het MAC-adres van een draadloos apparaat automatisch kan toevoegen, of je kunt het MAC-adres handmatig toevoegen:

Draadloos apparaat automatisch toevoegen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik op "Security" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Ga naar de sectie "Restricting Wireless LAN Access" en schakel de optie "Allow all new wireless devices" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Verbind het draadloze apparaat met het draadloze netwerk van de repeater.
  6. Schakel de optie "Do not allow any new wireless devices" in.
  7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Draadloos apparaat handmatig toevoegen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik op "Security" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Klik in de sectie "Restricting Wireless LAN Access" op "Add Wireless Device".
  4. Voer het MAC-adres in van het draadloze apparaat.
  5. Klik op "OK" en vervolgens op "Apply" om de instellingen op te slaan.