FRITZ!Repeater 310 Service - Knowledge Base

FRITZ!Repeater 310 Service

Draadloze instellingen van de FRITZ!Repeater wijzigen

De FRITZ!Repeater neemt tijdens de configuratie automatisch de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) en de netwerksleutel van de FRITZ!Box (of een andere router) over, zodat draadloos roaming mogelijk is voor apparaten in het thuisnetwerk. In een Mesh-netwerk met een FRITZ!Box neemt de FRITZ!Repeater ook alle andere Wi-Fi-instellingen over, past deze automatisch aan bij wijzigingen in de Mesh Master en maakt Mesh Wi-Fi steering mogelijk voor de apparaten.

Desgewenst kun je de draadloze instellingen van de FRITZ!Repeater ook individueel configureren.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Repeater.

1 Overnemen van de instellingen van het Mesh-netwerk uitschakelen

Als de FRITZ!Repeater wordt gebruikt een Mesh-netwerk, moet je eerst het overnemen van de instellingen in de FRITZ!Repeater uitschakelen:

2 Naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) wijzigen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater op "Wireless" (of "WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Configureer de draadloze verbinding met de FRITZ!Repeater opnieuw.

3 Draadloze netwerksleutel wijzigen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater op "Wireless" (of "WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security".
  3. Klik op het tabblad "Encryption".
  4. Voer in het invoerveld "Network key" een wachtwoord in. Gebruik cijfers, een combinatie van hoofdletters en kleine letters en ook andere tekens.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  6. Configureer de draadloze verbinding met de FRITZ!Repeater opnieuw.

4 MAC-adresfilter inschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater op "Wireless" (of "WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security".
  3. Klik op het tabblad "Encryption".
  4. Schakel in de sectie "Restricting wireless LAN access" de optie "Do not allow any new wireless devices" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Alleen draadloze netwerkapparaten die worden vermeld in de lijst onder "Restricting Wireless Access", kunnen nu nog verbinding maken met het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Repeater. Wanneer je een nieuw draadloos netwerkapparaat wilt verbinden met de FRITZ!Repeater, schakel dan tijdelijk de MAC-adresfilter uit en schakel deze filter weer in nadat het nieuwe draadloze netwerkapparaat is verbonden met de FRITZ!Repeater. Het MAC-adres van het nieuwe draadloze netwerkapparaat wordt zo automatisch toegevoegd aan de MAC-adresfilter.

5 Tijdschakeling Wi-Fi-netwerk configureren

Wanneer je het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Repeater op andere tijdstippen wilt uitschakelen dan het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box, kun je in de FRITZ!Repeater een individuele tijdschakeling configureren:

Opmerking:De tijdschakeling wordt toegepast, ongeacht of het Wi-Fi-netwerk van tevoren handmatig werd in- of uitgeschakeld. Via de "WPS"-knop van de FRITZ!Repeater kan het Wi-Fi-netwerk op elk moment worden ingeschakeld.

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater op "Wireless" (of "WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless (of "WLAN")" op "Schedule".
  3. Schakel de optie "Use schedule for wireless radio network" in.
  4. Schakel de optie "Adopt timer settings from the FRITZ!Box" uit en bepaal wanneer het Wi-Fi-netwerk moet worden uitgeschakeld.