FRITZ!WLAN Repeater 310 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 310 Service

FRITZ!Repeater handmatig via draadloos netwerk met FRITZ!Box-thuisnetwerk verbinden

De FRITZ!Repeater kan snel en eenvoudig per druk op de knop worden geïntegreerd in het Mesh-netwerk van de FRITZ!Box. Als je de repeater niet wilt integreren in het Mesh-netwerk, kun je de draadloze verbinding (WiFi) met de FRITZ!Box ook handmatig configureren met behulp van de configuratiewizard.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug

1 MAC-adresfilter van de FRITZ!Box uitschakelen

Wanneer de MAC-adresfilter is ingeschakeld kan de FRITZ!Repeater geen verbinding maken met de FRITZ!Box. Zorg er daarom voor dat de MAC-adresfilter is uitgeschakeld:

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security" of "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Allow all new wireless devices" in. Als de optie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Sluit de FRITZ!Repeater aan op de stroomvoorziening.
  2. Wacht gedurende ca. 1 minuut tot de FRITZ!Repeater is opgestart en de "Power"- en "WLAN"-led blijven branden of tot de leds van de signaalsterkte-indicator knipperen.
  3. Druk op de "WPS"-knop en houd de knop gedurende ongeveer 15 seconde ingedrukt, tot alle leds tegelijk knipperen.

Afb.: Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

4. Zodra de "Power"- en "WLAN"-led blijven branden, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

3 Draadloos netwerkapparaat met FRITZ!Repeater verbinden

1. Steek de FRITZ!Repeater voor configuratie in een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box.
  2. Wacht gedurende ca. 1 minuut tot de FRITZ!Repeater is opgestart en de "Power"- en "WLAN"-led blijven branden.
  3. Zoek met een draadloos netwerkapparaat (bijvoorbeeld notebook, smartphone) naar draadloze netwerken in de buurt.
  4. Selecteer het draadloze netwerk "FRITZ!WLAN Repeater [...]".
  5. Voer 00000000 (8 nullen) in als netwerksleutel (password).

4 FRITZ!Repeater als draadloze brug configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater.
  2. Selecteer de gewenste taal en het gewenste land en klik op "Next". De FRITZ!Repeater wordt vervolgens opnieuw opgestart. De draadloze verbinding wordt daardoor kort verbroken.
  3. Stel een wachtwoord in voor toegang tot de gebruikersinterface en klik achtereenvolgens op "OK" en "Next".
  4. Schakel het verbindingstype "Wireless bridge" in en klik op "Next".
  5. Selecteer in de lijst het uit te breiden draadloze netwerk van je FRITZ!Box en klik op "Next".
  6. Selecteer het type draadloze versleuteling (encryption), voer de netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik op "Next".
  7. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.
  8. Zodra één of meer signaalsterkte-leds van de FRITZ!Repeater blijven branden, is de configuratie voltooid.

5 FRITZ!Repeater optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik moet de FRITZ!Repeater een snelle en stabiele draadloze verbinding met de FRITZ!Box hebben:

1. Plaats de FRITZ!Repeater zo dat ten minste drie van de vijf signaalsterkte-leds branden.

Opmerking:Als je een FRITZ!Box met FRITZ!OS 7 gebruikt, kun je de FRITZ!Repeater optimaal plaatsen met FRITZ!App WLAN.