FRITZ!WLAN Repeater 310 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 310 Service

FRITZ!WLAN Repeater gebruiken in een thuisnetwerk zonder DHCP-server

De FRITZ!WLAN Repeater verkrijgt de IP-instellingen standaard van de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) via DHCP. Als je de repeater wilt gebruiken in een thuisnetwerk zonder DHCP-server, moet je de IP-instellingen handmatig configureren.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!WLAN Repeater.

1 Netwerkapparaat voorbereiden

Je moet tijdelijk speciale IP-instellingen configureren voor het netwerkapparaat (bijvoorbeeld een computer, smartphone, tablet) dat wordt gebruikt om de repeater te configureren voor gebruik in een thuisnetwerk zonder een DHCP-server:

• Configureer de volgende statische IP-instellingen in het netwerkapparaat:
    • IP-adres: 192.168.178.200
    • Subnetmasker: 255.255.255.0
    • Standaardgateway: 192.168.178.2
    • DNS-server: 192.168.178.2

2 Statische IP-instellingen aan FRITZ!WLAN Repeater toewijzen

Repeater met de draadloze router verbinden

• Verbind de FRITZ!WLAN Repeater met de draadloze router.

Belangrijk:Bij het instellen neemt de repeater de naam aan van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router. Wanneer je de repeater hebt geconfigureerd, verbind je het netwerkapparaat met het draadloze netwerk van de draadloze router.

IP-adres handmatig vastleggen

1. Klik op "Network" in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik in het menu "Network" op "Network Settings".
  3. Schakel de optie "Configure the IP address manually" in.
  4. Voer de IP-instellingen in de betreffende tekstvelden in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!WLAN Repeater gebruikt nu statische IP-instellingen. Stel het netwerkapparaat dat je hebt gebruikt om de repeater te configureren, weer in op de oorspronkelijke IP-instellingen.