FRITZ!WLAN Repeater 450E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 450E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!WLAN Repeater configureren voor gebruik in het thuisnetwerk

Met de FRITZ!WLAN Repeater kun je op een gemakkelijke en efficiënte manier het bereik van je draadloze netwerk (WiFi) vergroten. Zo heb je met je draadloze netwerkapparaten (bijvoorbeeld smartphone, tablet, computer) ook op grotere afstand van je draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) onbeperkt toegang tot het thuisnetwerk en internet. Bij het gebruik van een router zonder draadloze mogelijkheden is de repeater bovendien een ideale oplossing om je thuisnetwerk uit te breiden met een veilig en snel draadloos netwerk.

Hier volgt een overzicht van de verschillende mogelijkheden en de vereiste stappen om de FRITZ!WLAN Repeater optimaal te integreren in je thuisnetwerk.

1 Repeater met de router verbinden

Je kunt de repeater met de router verbinden via het draadloze netwerk of via LAN. Welke optie het meest geschikt is voor je thuisnetwerk, hangt af van je vereisten en de lokale omstandigheden.

Repeater verbinden met router via draadloze netwerk (draadloze brug)

• Configureer de repeater als draadloze brug als je
    • de repeater kunt plaatsen op een plek waar de verbinding met het draadloze netwerk van de draadloze router snel en stabiel is.
    • netwerkapparaten zonder draadloze mogelijkheden (bijvoorbeeld mediaontvanger voor IPTV) wilt integreren in je thuisnetwerk.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug

Repeater verbinden met router via LAN (LAN-brug)

• Configureer de repeater als LAN-brug als je
    • de repeater wilt plaatsen op een plek buiten het draadloze bereik van je router.
    • de repeater wilt gebruiken op een plek waarvandaan een LAN- of powerlineverbinding stand gebracht kan worden met de router.
    • de repeater wilt gebruiken met een router zonder draadloze mogelijkheden.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype LAN-brug

2 Repeater en router optimaal positioneren

Plaats je FRITZ!WLAN Repeater zodanig dat zowel de draadloze router als de draadloze netwerkapparaten optimale verbindingen tot stand kunnen brengen met de repeater:

1. Plaats de draadloze router indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte.
  2. Plaats de draadloze router niet direct in de hoek van een kamer.
  3. Plaats de draadloze router indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  4. Plaats de draadloze router indien mogelijk zo hoog mogelijk boven in de kamer, bijvoorbeeld boven op een kast.
  5. Plaats de draadloze router zodanig dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de draadloze router en de andere draadloze netwerkapparaten. Vooral objecten van metaal of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, een koelkast en zelfs kamerplanten verminderen de kwaliteit van het draadloze signaal aanzienlijk.
  6. Plaats de draadloze router niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld magnetrons, draadloze speakers of bluetoothapparaten.
  7. Vind de optimale plaats voor de repeater.