FRITZ!WLAN Repeater 450E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 450E Service

Wat is draadloos roamen en hoe werkt het?

Als je een draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) en een of meer draadloze repeaters (bijvoorbeeld FRITZ!WLAN Repeater) in je thuisnetwerk gebruikt, dan overlappen de draadloze netwerken (WiFi) van de verschillende apparaten elkaar. Als een draadloos apparaat (zoals een smartphone, tablet) in een dergelijke omgeving automatisch overschakelt van een draadloos netwerk met een zwak signaal naar een netwerk met een sterker signaal, wordt dit draadloos roamen ("wireless roaming") genoemd.

De manier waarop roaming werkt, wordt niet beïnvloed door de router of de repeater. Het is het draadloze apparaat zelf dat bepaalt of er wordt overgeschakeld naar een ander draadloos netwerk zodra de waarden voor signaalsterkte en zendvermogen lager worden dan de door de fabrikant gedefinieerde limiet.

Doorgaans worden het netwerk en de gegevensverbinding (bijvoorbeeld VoIP-gesprekken, videostreams of downloads) kort onderbroken telkens wanneer een apparaat overschakelt naar een ander draadloos netwerk. Door het gebruik van identieke netwerknamen (SSID), netwerksleutels en draadloze kanalen op zowel de router als de repeater kan de duur van de onderbreking tot een minimum worden beperkt.

Niet elk draadloos apparaat ondersteunt roaming. De betreffende fabrikant kan je informatie geven over de functionaliteit van andere draadloze apparaten.

Opmerking:Alle FRITZ!WLAN-sticks ondersteunen draadloos roamen.