FRITZ!WLAN Repeater 450E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 450E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!WLAN Repeater via draadloos netwerk met het thuisnetwerk verbinden

Met de FRITZ!WLAN Repeater kun je het draadloze bereik (WiFi) van je draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) op een gemakkelijke en efficiënte manier vergroten. Omdat de repeater beschikt over een LAN-poort, kun je de repeater als alternatief ook als LAN-brug gebruiken.

Bij een FRITZ!Box of andere draadloze router die de WPS-methode (Wi-Fi Protected Setup) ondersteunt, configureer je de draadloze verbinding veilig met één druk op de knop. Als je draadloze router WPS niet ondersteunt, configureer je de draadloze verbinding handmatig.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug

1 Draadloze verbinding per knop tot stand brengen

Als je een FRITZ!Box of een andere draadloze router met WPS-functie gebruikt, kun je deze veilig en met een simpele druk op de knop verbinden. De FRITZ!WLAN Repeater wordt dan automatisch geïntegreerd in de Mesh, als je FRITZ!Box Mesh ondersteunt.

Fabrieksinstellingen van de FRITZ!WLAN Repeater laden

Om de volgende instellingen door te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!WLAN Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

FRITZ!WLAN Repeater als draadloze brug configureren

Opmerking:We hebben een FRITZ!Box gebruikt als voorbeeld voor de configuratie per WPS. Informatie over de configuratie per WPS bij een andere draadloze router krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

1. Om de FRITZ!WLAN Repeater te configureren, steek je deze in een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box.
  2. Wacht tot de "Power"-led en de "WLAN"-led van de repeater blijven branden.
  3. Druk kort (ca. 1 seconde) op de "WPS"-knop van de repeater. Nadat je de knop hebt losgelaten, begint de "WLAN"-led te knipperen.
  4. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de FRITZ!Box en houd deze gedurende de in de tabel aangegeven tijd ingedrukt, tot de "WLAN"-led begint te knipperen.
    VerbindingsknopDuur
    Connect / WPS ca. 1 seconde
    WPS ca. 1 seconde
    WLAN ca. 6 seconden
    WLAN WPS ca. 6 seconden
  5. Zodra één of meer signaalsterkte-leds van de repeater blijven branden, is de draadloze verbinding tot stand gebracht.

FRITZ!WLAN Repeater optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik, moet de repeater een snelle en stabiele draadloze verbinding met het thuisnetwerk hebben:

Overnemen van de instellingen in FRITZ!WLAN Repeater uitschakelen

Als je in FRITZ!WLAN Repeater je eigen draadloze instellingen wilt configureren, kun je het overnemen van de instellingen ook uitschakelen:

Voorbeeld:
Bij een FRITZ!WLAN Repeater die een kinderkamer voorziet van draadloos internet, moet het draadloze netwerk op gezette tijden automatisch worden uitgeschakeld. De draadloze netwerken van de Mesh Master en de andere Mesh Repeaters moeten op deze tijden echter beschikbaar blijven.

1. Klik op "Access to Home Network" in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Schakel de optie "Automatically adopt wireless LAN settings" uit.
  3. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Je kunt de FRITZ!WLAN Repeater nu met je eigen draadloze instellingen configureren.

2 Draadloze verbinding handmatig configureren

Als je draadloze router de WPS-procedure niet ondersteunt, moet je de verbinding handmatig te configureren met behulp van de configuratiewizard:

Fabrieksinstellingen van de FRITZ!WLAN Repeater laden

Om de volgende instellingen door te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!WLAN Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

Draadloos netwerkapparaat met FRITZ!WLAN Repeater verbinden

1. Om de FRITZ!WLAN Repeater te configureren, steek je deze in een stopcontact in de buurt van de draadloze router.
  2. Wacht tot de "Power"-led en de "WLAN"-led van de repeater blijven branden.
  3. Zoek met een draadloos netwerkapparaat (bijv. notebook, smartphone) naar draadloze netwerken in de buurt.
  4. Selecteer het draadloze netwerk "FRITZ!WLAN Repeater [...]".
  5. Voer 00000000 (8 nullen) in als netwerksleutel (password).

FRITZ!WLAN Repeater als draadloze brug configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Selecteer de gewenste taal en het gewenste land en klik op "Next". De repeater wordt vervolgens opnieuw opgestart.

Belangrijk:Door het opnieuw opstarten van de repeater wordt de draadloze verbinding verbroken. Breng de verbinding opnieuw tot stand zodra de repeater opnieuw is opgestart.

3. Stel een wachtwoord in voor toegang tot de gebruikersinterface en klik achtereenvolgens op "OK" en "Next".
  4. Schakel het verbindingstype "Wireless bridge" in en klik op "Next".
  5. Selecteer in de lijst het draadloze netwerk van je draadloze router dat je wilt uitbreiden en klik op "Next".
  6. Selecteer het type versleuteling (encryption), voer de netwerksleutel van de draadloze router in en klik op "Next".
  7. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.
  8. Zodra één of meer signaalsterkte-leds van de repeater blijven branden, is de configuratie voltooid.

FRITZ!WLAN Repeater optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik, moet de repeater een snelle en stabiele draadloze verbinding met het thuisnetwerk hebben:

Dit vind je misschien ook interessant: