FRITZ!WLAN Repeater 450E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 450E Service

Na een FRITZ!OS-update kunnen draadloze verbindingen niet meer tot stand worden gebracht

Na een update van FRITZ!OS 6.32 of ouder op FRITZ!OS 6.50 of nieuwer kunnen bepaalde oudere draadloze apparaten (bijvoorbeeld netwerkprinter, internetradio) geen draadloze verbinding (WiFi) tot stand brengen met de FRITZ!WLAN Repeater. De repeater is hierbij geconfigureerd als "LAN-brug" en stelt een eigen draadloos netwerk ter beschikking. De draadloze apparaten kunnen wel de naam van het draadloze netwerk van de repeater (SSID) vinden, maar wanneer je de netwerksleutel invoert, wordt geen draadloze verbinding tot stand gebracht. Moderne draadloze apparaten kunnen na de update nog steeds verbinding maken met de repeater.

Oorzaak

• Tijdens de updateprocedure wordt de verouderde draadloze standaard 802.11b automatisch uitgeschakeld om de prestaties van de draadloze verbinding te verbeteren in de 2,4 GHz-frequentieband.

1 Draadloze standaard 802.11b inschakelen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Adjust radio channel settings" in.
  4. Klik op "Additional Settings".
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Wireless standard" de standaard "802.11n+g+b".
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De draadloze verbinding kan nu weer tot stand worden gebracht.