FRITZ!WLAN Repeater 450E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 450E Service

Draadloze toegang beperken tot bekende apparaten (MAC-adresfilter)

De FRITZ!WLAN Repeater heeft een eigen MAC-adresfilter waarmee je kunt bepalen welke draadloze netwerkapparaten een verbinding tot stand mogen brengen met de repeater. Aangezien draadloze netwerkapparaten hun onversleutelde MAC-adressen doorgeven in elk gegevenspakket dat ze verzenden, kunnen aanvallers gemakkelijk een MAC-adres achterhalen waarmee ze kunnen inloggen. Het MAC-adresfilter alleen biedt daarom onvoldoende beveiliging tegen ongewenste toegang en is alleen geschikt als aanvullende maatregel voor een veilige draadloze versleuteling.

Voorwaarden / Beperkingen

• Het MAC-adresfilter werkt niet bij draadloze netwerkapparaten die gebruikmaken van de draadloze gasttoegang van de repeater.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!WLAN Repeater.

1 MAC-adresfilter inschakelen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  3. Schakel in de sectie "Restricting Wireless Access" de optie "Do not allow any new wireless devices" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Alleen draadloze netwerkapparaten die worden vermeld in de lijst onder "Restricting Wireless Access", kunnen nu een verbinding tot stand brengen met het draadloze netwerk van de repeater.

2 Nieuw draadloos netwerkapparaat toevoegen

Wanneer het MAC-adresfilter is ingeschakeld, kun je dit kort uitschakelen, zodat de FRITZ!WLAN Repeater het MAC-adres van een draadloos netwerkapparaat automatisch kan toevoegen, of je voert het MAC-adres handmatig in:

Draadloos netwerkapparaat automatisch toevoegen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  3. Schakel in de sectie "Restricting Wireless Access" de optie "Allow all new wireless devices" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Verbind het draadloze netwerkapparaat met het draadloze netwerk van de repeater.
  6. Schakel de optie "Do not allow any new wireless devices" in.
  7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Draadloos netwerkapparaat handmatig toevoegen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  3. Klik in de sectie "Restricting Wireless Access" op "Add Wireless Device".
  4. Voer het MAC-adres in van het draadloze apparaat.
  5. Klik op "OK" en vervolgens op "Apply" om de instellingen op te slaan.