FRITZ!WLAN Repeater 450E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 450E Service

Mesh met FRITZ!

Of het nu gaat om een groot appartement, een eengezinswoning met meerdere verdiepingen of een tuin - Mesh met FRITZ! brengt snel en stabiel draadloos internet (WiFi) naar elk hoekje in huis. Voeg eenvoudigweg meer FRITZ!-producten toe aan je thuisnetwerk, zoals bijvoorbeeld FRITZ!Repeater en FRITZ!Powerline met draadloze functionaliteit, waarvan de afzonderlijke draadloze netwerken dan tot één groot draadloos netwerk worden "geweven" (eng.: mesh).

Mesh WiFi Steering voor optimale prestaties

Mesh WiFi steering optimaliseert vanaf FRITZ!OS 7.10 de prestatie van het gehele thuisnetwerk automatisch. De FRITZ!Box stuurt als Mesh Master draadloze netwerkapparaten automatisch naar het draadloze toegangspunt met de beste draadloze ontvangst, en stuurt draadloze netwerkapparaten die de 2,4- en 5GHz-frequentieband ondersteunen altijd naar de frequentieband met de beste prestaties.

Automatische synchronisatie van alle draadloze instellingen

De FRITZ!Box (Mesh Master) geeft al zijn draadloze instellingen (bijvoorbeeld toegangsgegevens, tijdschakeling) door aan de andere FRITZ!-producten in het thuisnetwerk. Dit maakt Mesh WiFi steering mogelijk en bovendien hoef je bij je smartphones, tablets en notebooks maar één enkele verbinding met het draadloze netwerk te configureren om via elk FRITZ!-producten toegang te krijgen tot het thuisnetwerk en de internettoegang van je FRITZ!Box.

Eenvoudige configuratie met één druk op de knop

Het is kinderspel om een nieuw FRITZ!-product in het Mesh-netwerk te integreren: Je hoeft alleen maar op de FRITZ!Box (Mesh Master) én op het nieuwe FRITZ!-product op de "Connect"- of "WPS"-knop te drukken - en klaar!

Het is nu nog makkelijker om automatisch de draadloze verbinding per WPS te configureren: Druk gewoon op de "Connect"- of "WPS"-knop van een willekeurig FRITZ!-product in je thuisnetwerk en je kunt elke smartphone, tablet of notebook die WPS ondersteunt, snel en eenvoudig verbinden met je draadloze netwerk.

Centraal overzicht

Het Mesh-overzicht van je FRITZ!Box laat je altijd zien welke apparaten in het thuis- en gastnetwerk er op dat moment actief zijn, hoe deze met elkaar zijn verbonden en welke overdrachtssnelheden beschikbaar zijn voor de afzonderlijke verbindingen. En als er voor een FRITZ!-product een update beschikbaar is, kun je die met één muisklik rechtstreeks via het Mesh-overzicht installeren.

Afb.: Mesh-overzicht in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.

Flexibele koppeling via draadloos netwerk, powerline of LAN

Snelle draadloze verbindingen met FRITZ!-producten vereisen dat gegevens snel worden doorgestuurd binnen het thuisnetwerk. Om dit te garanderen maakt Mesh met FRITZ! gebruik van innovatieve technologieën en alle beschikbare overdrachtsmedia:

• FRITZ!Repeaters met dual WiFi maken gebruik vanintelligent crossband repeating om ervoor te zorgen dat de gegevens via het draadloze netwerk zonder snelheidsverlies worden doorgestuurd naar de FRITZ!Box.
  • FRITZ!Powerline-adapters met draadloze functionaliteit worden via de elektriciteitsleiding met gigabitsnelheid geïntegreerd in het thuisnetwerk en kunnen daardoor ook worden gebruikt buiten het draadloze bereik van de FRITZ!Box.
  • Alle FRITZ!-producten met LAN-poort kunnen ook via netwerkbekabeling worden verbonden met het thuisnetwerk en dus ook onafhankelijk van het draadloze bereik van de FRITZ!Box worden geplaatst.

Mesh met FRITZ! ondersteunt bovendien het in serie schakelen (cascaderen) van FRITZ!-producten. Zo kun je bijvoorbeeld een FRITZ!Repeater via het draadloze netwerk ook verbinden met een andere Mesh Repeater in je thuisnetwerk en integreren in het Mesh-netwerk.