FRITZ!WLAN Repeater 450E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 450E Service

FRITZ!WLAN Repeater gebruiken in een thuisnetwerk zonder DHCP-server

De FRITZ!WLAN Repeater verkrijgt de IP-instellingen standaard van de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) via DHCP. Als je de repeater wilt gebruiken in een thuisnetwerk zonder DHCP-server, moet je de IP-instellingen handmatig configureren.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor de FRITZ!WLAN Repeater.

1 Netwerkapparaat voorbereiden

Je moet tijdelijk speciale IP-instellingen configureren voor het netwerkapparaat (bijvoorbeeld een computer, smartphone, tablet) waarmee je de repeater wilt configureren voor gebruik in een thuisnetwerk zonder een DHCP-server:

Netwerkapparaat configureren als DHCP-client

De volgende stap is alleen vereist als je statische IP-instellingen wilt toewijzen aan de repeater in de modus LAN-brug:

• Configureer het netwerkapparaat om automatisch IP-instellingen (DHCP-client) op te halen

Netwerkapparaat configureren voor het IP-netwerk van de repeater

De volgende stap is alleen vereist als je statische IP-instellingen wilt toewijzen aan de repeater in de modus draadloze brug:

• Configureer de volgende statische IP-instellingen op het netwerkapparaat:
    • IP-adres: 192.168.178.200
    • Subnetmasker: 255.255.255.0
    • Standaardgateway: 192.168.178.2
    • DNS-server: 192.168.178.2

2 Statische IP-instellingen toewijzen aan FRITZ!WLAN Repeater

FRITZ!WLAN Repeater configureren als LAN-brug

FRITZ!WLAN Repeater configureren als draadloze brug

1. Configureer de FRITZ!WLAN Repeater als draadloze brug.

Belangrijk:Bij het instellen van de repeater wordt de naam van het draadloze netwerk van de router (SSID) geïmpliceerd. Wanneer je de repeater hebt ingesteld, verbind je het netwerkapparaat met het draadloze netwerk van de draadloze router.

2. Klik op "Network" in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  3. Klik op "Network Settings" in het menu "Network".
  4. Schakel de optie "Configure the IP address manually" in.
  5. Voer de IP-instellingen in de betreffende velden in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!WLAN Repeater gebruikt de statische IP-instellingen. Stel het netwerkapparaat dat je hebt gebruikt om de repeater te configureren, weer in op de oorspronkelijke IP-instellingen.

LET OP!Na wijziging van het type verbinding moet je de instellingen weer configureren zoals hier beschreven.