FRITZ!WLAN Repeater 450E Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater 450E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!WLAN Repeater via LAN met het thuisnetwerk verbinden

Verbind de FRITZ!WLAN Repeater via LAN met je thuisnetwerk om draadloze toegang (WiFi) mogelijk te maken voor draadloze netwerkapparaten, ongeacht het draadloze bereik van je draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box). Als alternatief kun je de FRITZ!WLAN Repeater als draadloze brug gebruiken.

Als de repeater en de draadloze router identieke draadloze instellingen gebruiken, kunnen draadloze netwerkapparaten automatisch verbinding maken met het draadloze netwerk met het sterkste signaal (draadloos roaming).

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype LAN-brug

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!WLAN Repeater.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!WLAN Repeater laden

Om de volgende instellingen door te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!WLAN Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

2 Draadloos netwerkapparaat met FRITZ!WLAN Repeater verbinden

1. Om de FRITZ!WLAN Repeater te configureren, steek je deze in een stopcontact in de buurt van de draadloze router.
  2. Wacht tot de "Power"-led en de "WLAN"-led van de repeater blijven branden.
  3. Zoek met een draadloos netwerkapparaat (bijv. notebook, smartphone) naar draadloze netwerken in de buurt.
  4. Selecteer het draadloze netwerk "FRITZ!WLAN Repeater [...]".
  5. Voer 00000000 (8 nullen) in als netwerksleutel (password).

3 FRITZ!WLAN Repeater als LAN-brug configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Stel een wachtwoord in voor toegang tot de gebruikersinterface en klik achtereenvolgens op "OK" en "Next".
  3. Selecteer het verbindingstype "LAN bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer welke IP-instellingen repeater moet gebruiken en klik op "Next".
  5. Voer de draadloze instellingen voor de repeater in en klik op "Next".

Belangrijk:Voor optimale beveiliging kies je een wachtwoord van minimaal 20 tekens en gebruik je een combinatie van hoofdletters en kleine letters (geen letters zoals ä, ë, ö, ü, é, í), cijfers en andere tekens.

6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.

4 FRITZ!WLAN Repeater met LAN-poort verbinden

• Verbind FRITZ!WLAN Repeater via een netwerkkabel met een LAN-poort in je thuisnetwerk (bijvoorbeeld FRITZ!Box of FRITZ!Powerline).

5 FRITZ!WLAN Repeater in de Mesh integreren

Als je een FRITZ!Box met FRITZ!OS 6.90 of nieuwer gebruikt, integreer dan de FRITZ!WLAN Repeater in de Mesh, zodat de repeater de draadloze instellingen van de FRITZ!Box overneemt.

1. Druk kort op de "WPS"-knop van de FRITZ!WLAN Repeater. Nadat je de "WPS"-knop hebt losgelaten, begint de "WLAN"-led te knipperen.
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de FRITZ!Box en houd deze ingedrukt tot de bevestigingsled kort gaat branden. Mogelijk branden er ook kort andere leds.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 7580, 4040 WPS Info
    FRITZ!Box 7560 WLAN Info
    FRITZ!Box 7490, 5491 WLAN WPS Info
    FRITZ!Box 6591 Connect / WPS Info
  3. Zodra de FRITZ!WLAN Repeater in het thuisnetwerkoverzicht van de FRITZ!Box wordt weergegeven met het Mesh-pictogram , is het proces voltooid.