FRITZ!WLAN Stick AC 430 MU-MIMO Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick AC 430 MU-MIMO Service

Regelmatige onderbrekingen van de draadloze verbinding

De draadloze verbinding (WiFi) tussen je FRITZ!WLAN Stick en draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) wordt regelmatig onderbroken.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Meest recente firmware voor de draadloze router installeren

1. Installeer de meest recente firmware voor de draadloze router volgens de instructies van de fabrikant.

Opmerking:Als je een FRITZ!Box gebruikt, installeer dan de meest recente versie van FRITZ!OS zoals wordt beschreven in deze handleiding.

2 Meest recente driver voor de FRITZ!WLAN Stick installeren

1. Installeer de meest recente driver van de FRITZ!WLAN Stick.

3 USB 3.0-apparaten loskoppelen

1. Koppel bij wijze van test alle USB 3.0-apparaten los van de USB-poorten van de draadloze router en de computer waarop de FRITZ!WLAN Stick is aangesloten.
  2. Als het probleem nu niet meer optreedt, stoort een USB-apparaat de draadloze verbinding en moet je de interferentie van het USB-apparaat verminderen.

4 Maximale zendvermogen configureren

Zendvermogen van de draadloze router configureren

Opmerking:We hebben een FRITZ!Box gebruikt als voorbeeld voor de configuratie. Informatie over de configuratie van een andere draadloze router krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Als de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" is ingeschakeld, ga je verder met de volgende maatregel.
    • Als de optie "Adjust radio channel settings" is ingeschakeld:
      1. Klik op "Additional settings" (indien beschikbaar).
      2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Maximum transmitter power" de waarde "100%". Als de vervolgkeuzelijst niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
      3. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Zendvermogen van de FRITZ!WLAN Stick instellen

1. Dubbelklik op het pictogramvan FRITZ!WLAN in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in het venster "Connection Monitor" op "Properties".
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Transmitter power in %" onder "Properties" de waarde "100%".
  4. Klik op "Close" om de instellingen op te slaan.

5 Autokanaal inschakelen of bijwerken

Met de functie "autokanaal" kan de FRITZ!Box de draadloze omgeving controleren en automatisch de optimale instellingen voor het draadloze kanaal kiezen. Omdat de draadloze omgeving voortdurend verandert en de FRITZ!Box niet opnieuw een controle kan uitvoeren als er nog draadloze apparaten met de FRITZ!Box zijn verbonden, kun je het autokanaal ook handmatig bijwerken:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Opmerking:Als het autokanaal wordt ingeschakeld en bijgewerkt, worden alle draadloze verbindingen met de FRITZ!Box tijdelijk verbroken en automatisch opnieuw tot stand gebracht.

5. Klik op de knop "Refresh Autochannel".

6 Draadloze router optimaal plaatsen

1. Plaats de draadloze router indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte.
  2. Plaats de draadloze router niet direct in de hoek van een kamer.
  3. Plaats de draadloze router indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  4. Plaats de draadloze router indien mogelijk zo hoog mogelijk in een ruimte, bijvoorbeeld boven op een kast.
  5. Plaats de draadloze router zodanig dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de draadloze router en de andere draadloze netwerkapparaten. Vooral objecten van metaal of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, een koelkast en zelfs kamerplanten verminderen duidelijk de kwaliteit van het draadloze signaal.
  6. Plaats de draadloze router niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld magnetrons, draadloze speakers of bluetoothapparaten.

7 FRITZ!WLAN Stick zonder USB-hub aansluiten

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je FRITZ!WLAN Stick niet rechtstreeks hebt aangesloten op de USB-poort van de computer, maar op een USB-hub (USB-splitter):

Opmerking:De FRITZ!WLAN Stick kan worden gebruikt met diverse USB-hubs die minimaal USB 2.0 ondersteunen. AVM kan echter niet garanderen dat USB-hubs correct werken.

1. Koppel de USB-hub bij wijze van test los van de computer.
  2. Sluit de FRITZ!WLAN Stick rechtstreeks aan op de USB-poort van je computer.

8 Meest recente drivers voor de chipset van het moederbord installeren

1. Installeer op de computer de nieuwste drivers voor de chipset van het moederbord (de chipset is een deel van het moederbord waarop computeronderdelen worden aangesloten).

Opmerking:De meest recente drivers vind je in de downloadsectie op de website van de fabrikant van het moederbord of de chipset.

9 Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

Als er andere draadloze netwerken met dezelfde naam in de buurt zijn, kan het voorkomen dat draadloze netwerkapparaten proberen om automatisch verbinding te maken met het verkeerde draadloze netwerk. Geef je draadloze router een unieke naam om dit te voorkomen:

Opmerking:We hebben een FRITZ!Box gebruikt als voorbeeld voor de configuratie. Informatie over de configuratie van een andere draadloze router krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in voor de 2,4- en de 5GHz-frequentieband (indien beschikbaar), zonder speciale tekens. Als er maar één invoerveld wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in. Omdat niet elk draadloos netwerkapparaat speciale tekens ondersteunt, raden wij aan om alleen letters en cijfers (alfanumerieke tekens, dus niet ä, ë, ö, ü, é, í,ß, enz.) te gebruiken.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Wanneer je de nieuwe naam van het draadloze netwerk opslaat, worden alle draadloze verbindingen verbroken. Je moet de draadloze verbindingen met de draadloze router dan opnieuw configureren

10 Draadloze verbinding met de 5GHz-frequentieband tot stand brengen

Sommige draadloze routers stellen het draadloze netwerk beschikbaar via de 2,4- en de 5GHz-frequentieband. De 5GHz-frequentieband heeft minder vaak last van interferentie. Schakel daarom over op deze frequentieband als je draadloze netwerkapparaten de 5GHz-frequentieband ondersteunen:

Opmerking:Niet alle draadloze netwerkapparaten ondersteunen de 5GHz-frequentieband.
FRITZ!WLAN Stick AC 430, FRITZ!WLAN Stick AC 860 en FRITZ!WLAN Stick N (v2) ondersteunen de 5GHz-frequentieband.

1. Breng een draadloze verbinding tot stand met de router via de 5GHz-frequentieband.

11 Verschillende instellingen voor Roaming testen

Test verschillende drempelinstellingen voor het wisselen van het draadloze netwerk van de FRITZ!WLAN Stick tijdens het draadloos roamen.

1. Dubbelklik op het pictogramvan FRITZ!WLAN in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in het venster "Connection Monitor" op "Properties".
  3. Test bij "Roaming Behavior" verschillende instellingen.
  4. Klik op "Close" om iedere afzonderlijke instelling op te slaan voordat je deze test.

Nu zijn de FRITZ!WLAN Stick en draadloze router optimaal geconfigureerd en draadloze netwerkapparaten kunnen met de best mogelijke stabiliteit een verbinding tot stand brengen met de draadloze router. Als de verbinding met deze maatregelen niet voldoende wordt verbeterd, dan is de oorzaak te wijten aan de draadloze omgeving en kan niet verder worden beïnvloed door de FRITZ!WLAN Stick of de draadloze router.

Opmerking:Met een FRITZ!WLAN Repeater kun je het bereik en de stabiliteit van je draadloze netwerk (WiFi) eenvoudig verbeteren.

Verwante problemen: