FRITZ!WLAN Stick AC 430 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick AC 430 Service

Draadloze verbinding met de draadloze router configureren

Je kunt de FRITZ!WLAN Stick verbinden met elke gangbare draadloze router. Hiervoor configureer je eenmalig de draadloze verbinding. Vervolgens brengt de FRITZ!WLAN Stick de verbinding automatisch tot stand.

Als je een FRITZ!Box gebruikt als draadloze router, kun je de beveiligingsinstellingen voor de draadloze verbinding veilig en automatisch overdragen op de FRITZ!WLAN Stick via Stick & Surf.

1 Draadloze verbinding automatisch configureren

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je een FRITZ!Box met een USB-poort gebruikt als draadloze router:

FRITZ!WLAN Stick op FRITZ!Box aansluiten

• Verbind de FRITZ!WLAN Stick met een USB-poort van de FRITZ!Box.

Zolang de "Info"-led van de FRITZ!Box knippert, worden de beveiligingsinstellingen van het draadloze netwerk naar de FRITZ!WLAN Stick overgedragen. Zodra de overdracht is voltooid, blijft de led continu branden en kun je de FRITZ!WLAN Stick aansluiten op de computer.

FRITZ!WLAN Stick op de computer aansluiten

• Verbind de FRITZ!WLAN Stick met een USB-poort van de computer.

De draadloze verbinding met de FRITZ!Box wordt nu automatisch tot stand gebracht.

2 Draadloze verbinding handmatig configureren

De handmatige configuratie van de draadloze verbinding hangt af van het Windows-besturingssysteem dat wordt gebruikt met de FRITZ!WLAN Stick:

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op "Start" en vervolgens op "Instellingen" .
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet" en vervolgens op "WiFi".
  3. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  4. Voer in het invoerveld "Voer de netwerkbeveiligingssleutel in" de draadloze netwerksleutel van de draadloze router in en klik dan op "Verder".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + C.
    • De Windows-zijbalk wordt nu geopend.
  2. Klik in de Windows-zijbalk op "Instellingen" en vervolgens op het pictogram voor het draadloze netwerk .
  3. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  4. Voer in het invoerveld "Voer de netwerkbeveiligingssleutel in" de draadloze netwerksleutel van de draadloze router in en klik dan op "Verder".
  5. Klik op het antwoord "Ja, schakel delen en verbinding maken met apparaten in".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Windows 7

1. Klik op het pictogram voor het draadloze netwerk in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  3. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel" de draadloze netwerksleutel van de draadloze router in en klik op "OK".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .