FRITZ!WLAN Stick AC 860 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick AC 860 Service

FRITZ!WLAN Stick brengt geen Wi-Fi-verbinding tot stand

Hoewel de FRITZ!WLAN Stick het Wi-Fi-netwerk van de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) vindt, kan de FRITZ!WLAN Stick geen Wi-Fi-verbinding tot stand brengen met de draadloze router.

1 FRITZ!OS en Wi-Fi-software bijwerken

Updates bevatten verbeteringen, herstelde fouten en nieuwe functies. Installeer daarom op alle apparaten de meest recente FRITZ!OS- of softwareversie:

Meest recente software van de draadloze router installeren

1. Installeer de meest recente software voor de draadloze router volgens de instructies van de fabrikant. Als je een FRITZ!Box gebruikt als draadloze router, ga dan te werk zoals beschreven in de handleiding FRITZ!OS-update uitvoeren.

Meest recente driver voor FRITZ!WLAN Stick installeren

1. Open in een webbrowser onze downloadpagina.
  2. Selecteer de productgroep "FRITZ!WLAN" en vervolgens je product.
  3. Download de meest recente driver voor je FRITZ!WLAN Stick.
  4. Pak het zipbestand uit op je computer, bijvoorbeeld op het bureaublad.
  5. Dubbelklik op het bestand "setup.exe" en volg de instructies.

2 Wi-Fi-instellingen van de draadloze router optimaliseren

FRITZ!Box configureren

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je als draadloze router een FRITZ!Box gebruikt:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi" ("Wireless").
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Security" of op "Wi-Fi Network" ("Radio Network").
  3. Schakel de optie "Enable AVM Stick & Surf" in.
  4. Schakel de optie "Allow all new wireless devices" in. Als de optie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in. Nadat het instellen van de Wi-Fi-verbinding is geslaagd, kun je de MAC-adresfilter weer inschakelen.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Draadloze router configureren

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je een draadloze router van een andere fabrikant gebruikt:

Opmerking:Informatie over de configuratie van de draadloze router krijg je van de fabrikant van de router; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

1. Schakel de MAC-adresfilter van de draadloze router uit. Nadat het instellen van de Wi-Fi-verbinding is geslaagd, kun je de MAC-adresfilter weer inschakelen.
  2. Schakel in de draadloze router de WPA2-versleuteling (CCMP) of de WPA3-transitiemodus (WPA3 + WPA2) in. Gebruik alleen WPA (TKIP) als de draadloze router WPA2 niet ondersteunt. WPA3 wordt niet ondersteund door de FRITZ!WLAN Stick.
  3. Schakel de weergave van de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) in en configureer in de draadloze router een duidelijk herkenbare naam voor het Wi-Fi-netwerk. Daardoor verhinder je dat sommige je draadloze netwerkapparaten geen verbinding kunnen maken met de FRITZ!Box of proberen verbinding te maken met de verkeerde draadloze router, die nagenoeg dezelfde naam voor het Wi-Fi-netwerk heeft.

Opmerking:Als de nieuwe naam van het Wi-Fi-netwerk wordt opgeslagen, worden alle Wi-Fi-verbindingen verbroken. De Wi-Fi-verbindingen moeten vervolgens opnieuw worden geconfigureerd.

3 Wi-Fi-verbinding opnieuw configureren

Wi-Fi-verbinding automatisch configureren

Als je een FRITZ!Box met USB-poort gebruikt als draadloze router, kun je de Wi-Fi-verbinding automatisch configureren via Stick & Surf:

1. Steek de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort van de FRITZ!Box. De FRITZ!Box zet nu de draadloze instellingen via Stick & Surf over naar de FRITZ!WLAN Stick. Tijdens de overdracht knippert de "Info"-led van de FRITZ!Box.
  2. Het proces is voltooid zodra de "Info"-led van de FRITZ!Box blijft branden.
  3. Steek de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort van de computer. De FRITZ!WLAN Stick brengt de Wi-Fi-verbinding nu tot stand.

Wi-Fi-verbinding handmatig configureren

Als je een FRITZ!Box zonder USB-poort of een draadloze router van een andere fabrikant gebruik, configureer je de Wi-Fi-verbinding handmatig:

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Klik op "Wi-Fi" en vervolgens op "Bekende netwerken beheren".
  4. Klik op de verbinding met de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de draadloze router en vervolgens op "Niet onthouden".
  5. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  6. Klik op "Wi-Fi" en vervolgens op "Beschikbare netwerken weergegeven".
  7. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de draadloze router en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  8. Voer in het invoerveld "Voer de netwerkbeveiligingssleutel in" de Wi-Fi-netwerksleutel van de draadloze router in en klik dan op "Volgende".

De Wi-Fi-verbinding wordt nu tot stand gebracht.

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + C in.
    • De Windows-sidebar wordt nu geopend.
  2. Klik in de Windows-sidebar op "Instellingen" en vervolgens op het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk .
  3. Rechtsklik op de verbinding met de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de draadloze router.
  4. Klik op "Dit netwerk niet onthouden".
  5. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de draadloze router en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  6. Voer in het invoerveld "Voer de netwerkbeveiligingssleutel in" de Wi-Fi-netwerksleutel van de draadloze router in en klik dan op "Volgende".
  7. Klik op het antwoord "Ja, schakel delen en verbinding maken met apparaten in".

De Wi-Fi-verbinding wordt nu tot stand gebracht en de veldsterkte ervan wordt weergegeven door het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk .

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Netwerk en internet" en dan op "Netwerkcentrum".
  4. Klik op "Draadloze netwerken beheren".
  5. Rechtsklik op de verbinding met de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de draadloze router.
  6. Klik op "Netwerk verwijderen" en bevestig met "OK".
  7. Klik op het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  8. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de draadloze router en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  9. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel" de Wi-Fi-netwerksleutel van de draadloze router in en klik op "OK".

De Wi-Fi-verbinding wordt nu tot stand gebracht en de veldsterkte ervan wordt weergegeven door het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk .