FRITZ!WLAN Stick AC 860 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick AC 860 Service

FRITZ!WLAN Stick brengt geen draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand

Hoewel de FRITZ!WLAN Stick het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Box vindt, kan de FRITZ!WLAN Stick geen draadloze verbinding tot stand brengen met de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit om het probleem te verhelpen.

1 Meest recente driver voor FRITZ!WLAN Stick installeren

1. Installeer de meest recente driver van de FRITZ!WLAN Stick.

2 MAC-adresfilter tijdelijk uitschakelen

Voor het aanmelden bij de FRITZ!Box moet de MAC-adresfilter van de FRITZ!Box zijn uitgeschakeld:

Opmerking:Je kunt de MAC-adresfilter weer inschakelen nadat de draadloze verbinding met de FRITZ!Box succesvol is geconfigureerd.

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op op "Security" of "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Allow all new wireless devices" in. Als de optie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Stick & Surf inschakelen

Voor automatische configuratie van de draadloze verbinding moet Stick & Surf zijn ingeschakeld in de FRITZ!Box:

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op op "Security" of "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Enable AVM Stick & Surf" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Draadloze verbinding opnieuw configureren

Je kunt de draadloze verbinding automatisch configureren via Stick & Surf door de FRITZ!WLAN Stick kort aan te sluiten op een USB-poort van de FRITZ!Box. Als je FRITZ!Box geen USB-poort heeft, configureer de draadloze verbinding in plaats daarvan dan handmatig:

Draadloze verbinding automatisch configureren

1. Steek de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort van de FRITZ!Box. De FRITZ!Box zet nu de draadloze instellingen via Stick & Surf over naar de FRITZ!WLAN Stick. Tijdens de overdracht knippert de "Info"-led van de FRITZ!Box.
  2. Het proces is voltooid zodra de "Info"-led van de FRITZ!Box blijft branden.
  3. Steek de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort van de computer. De FRITZ!WLAN Stick brengt de draadloze verbinding nu tot stand.

Draadloze verbinding handmatig configureren

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Klik op "Wi-Fi" en vervolgens op "Bekende netwerken beheren".
  4. Klik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en vervolgens op "Niet onthouden".
  5. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  6. Klik op "Wi-Fi" en vervolgens op "Beschikbare netwerken weergegeven".
  7. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  8. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel voor netwerk invoeren" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik dan op "Volgende".

De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht.

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + C in.
    • De Windows-sidebar wordt nu geopend.
  2. Klik in de Windows-sidebar op "Instellingen" en vervolgens op het pictogram voor het draadloze netwerk .
  3. Rechtsklik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.
  4. Klik op "Dit netwerk niet onthouden".
  5. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  6. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel voor netwerk invoeren" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik dan op "Volgende".
  7. Klik op het antwoord "Ja, schakel delen en verbinding maken met apparaten in".

De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Netwerk en internet" en dan op "Netwerkcentrum".
  4. Klik op "Draadloze netwerken beheren".
  5. Rechtsklik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.
  6. Klik op "Netwerk verwijderen" en bevestig met "OK".
  7. Klik op het pictogram voor het draadloze netwerk in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  8. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  9. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik op "OK".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .