FRITZ!WLAN Stick N v2 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick N v2 Service

Draadloze verbinding met de draadloze router configureren

Je kunt de FRITZ!WLAN Stick verbinden met elke gangbare draadloze router. Hiervoor configureer je eenmalig de draadloze verbinding. Vervolgens brengt de FRITZ!WLAN Stick de verbinding automatisch tot stand.

Je kunt de draadloze verbinding automatisch configureren via Stick & Surf door de FRITZ!WLAN Stick kort aan te sluiten op een USB-poort van de FRITZ!Box. Als je een draadloze router van een andere fabrikant gebruikt, of als je FRITZ!Box geen USB-poort heeft, configureer de draadloze verbinding in plaats daarvan dan handmatig.

1 Draadloze verbinding automatisch configureren

Als je een FRITZ!Box met een USB-poort gebruikt, kun je de FRITZ!WLAN Stick heel gemakkelijk met de FRITZ!Box verbinden via Stick & Surf:

1. Steek de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort van de FRITZ!Box. De FRITZ!Box zet nu de draadloze instellingen via Stick & Surf over naar de FRITZ!WLAN Stick. Tijdens de overdracht knippert de "Info"-led van de FRITZ!Box.
  2. Het proces is voltooid zodra de "Info"-led van de FRITZ!Box blijft branden.
  3. Plaats de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort van de computer. De FRITZ!WLAN Stick brengt de draadloze verbinding nu automatisch tot stand.

2 Draadloze verbinding handmatig configureren

De handmatige configuratie van de draadloze verbinding hangt af van het Windows-besturingssysteem dat wordt gebruikt met de FRITZ!WLAN Stick:

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet" en vervolgens op "Wi-Fi".
  3. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  4. Voer in het invoerveld "Voer de netwerkbeveiligingssleutel in" de draadloze netwerksleutel van de draadloze router in en klik dan op "Volgende".

De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + C.
    • De Windows-sidebar wordt nu geopend.
  2. Klik in de Windows-sidebar op "Instellingen" en vervolgens op het pictogram voor het draadloze netwerk .
  3. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  4. Voer in het invoerveld "Voer de netwerkbeveiligingssleutel in" de draadloze netwerksleutel van de draadloze router in en klik dan op "Volgende".
  5. Klik op het antwoord "Ja, schakel delen en verbinding maken met apparaten in".

De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Windows 7

1. Klik op het pictogram voor het draadloze netwerk in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  3. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel" de draadloze netwerksleutel van de draadloze router in en klik op "OK".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .