FRITZ!WLAN Stick N v2 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick N v2 Service

Computer configureren om automatisch IP-instellingen (DHCP) op te halen

De computer met de FRITZ!WLAN Stick heeft voor de communicatie met de FRITZ!Box speciale IP-instellingen nodig die automatisch worden toegewezen door de DHCP-server (Dynamic Host Configuration Protocol) van de FRITZ!Box. Hiervoor moet je de computer eerst zo configureren dat deze de IP-instellingen automatisch verkrijgt (DHCP-client).

1 Computer configureren als DHCP-client

Windows 10 / 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
  2. Ga naar het menu "Control Panel", open de vervolgkeuzelijst "View by:" (in de rechterbovenhoek) en selecteer "Category".
  3. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Network and Sharing Center".
  4. Klik op "Change adapter settings".
  5. Klik op de pijl naast het symbool "More options" in de menubalk en selecteer "Details".
  6. Klik met de rechtermuisknop onder "Device Name" op de verbinding voor de FRITZ!WLAN Stick.
  7. Klik op "Properties".
  8. Selecteer "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)".
  9. Klik op "Properties".
  10. Schakel de opties "Obtain an IP address automatically" en "Obtain DNS server address automatically" in.
  11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Control Panel".
  2. Ga naar het menu "Control Panel", open de vervolgkeuzelijst "View by:" (in de rechterbovenhoek) en selecteer "Category".
  3. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Network and Sharing Center".
  4. Klik op "Change adapter settings".
  5. Klik op de pijl naast het symbool "Change view" in de menubalk en selecteer "Details".
  6. Klik met de rechtermuisknop onder "Device Name" op de verbinding voor de FRITZ!WLAN Stick.
  7. Klik op "Properties".
  8. Selecteer "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)".
  9. Klik op "Properties".
  10. Schakel de opties "Obtain an IP address automatically" en "Obtain DNS server address automatically" in.
  11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.