FRITZ!WLAN Stick N v2 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick N v2 Service

Geen internettoegang via draadloze verbinding

Een computer met een FRITZ!WLAN Stick heeft geen toegang tot internet, hoewel de stick wel is verbonden met het draadloze netwerk van de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box). Andere apparaten die zijn verbonden met de router hebben echter wel toegang tot internet.

In het "Netwerkcentrum" van de computer wordt mogelijk een van de volgende meldingen weergegeven:

• "Toegang tot: alleen lokaal"
  • "Toegangstype: Geen internettoegang"

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 DHCP-server van de draadloze router inschakelen

Zorg ervoor dat de DHCP-server van de router is ingeschakeld, zodat alle apparaten die zijn verbonden met de draadloze router automatisch de juiste IP-instellingen krijgen:

Opmerking:We hebben een FRITZ!Box gebruikt als voorbeeld voor de configuratie. Informatie over de configuratie van een andere draadloze router krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network" of "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Computer voor het automatisch ophalen van IP-instellingen configureren

Zodat de computer altijd de juiste IP-instellingen gebruikt, moet je ervoor zorgen dat deze automatisch de IP-instellingen ophaalt bij de FRITZ!Box (dit is de standaardinstelling van de meeste besturingssystemen):

1. Configureer de computer voor het automatisch ophalen van de IP-instellingen per DHCP.

3 Firewall van de computer configureren

Een firewall kan de communicatie tussen de computer en de draadloze router verstoren:

1. Configureer de firewall zodanig dat deze verbindingen van de computer met de draadloze router toestaat. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van de firewall; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

4 Meest recente driver voor FRITZ!WLAN Stick installeren

1. Installeer de meest recente driver van de FRITZ!WLAN Stick.