FRITZ!WLAN Stick N v2 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick N v2 Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!WLAN Stick wordt niet automatisch gedetecteerd bij verbinding met een USB-poort

Wanneer je je FRITZ!WLAN Stick verbindt met de USB-poort op je computer, wordt deze niet gedetecteerd of weergegeven als "unknown device" (onbekend apparaat aangegeven met een vraagteken) in Apparaatbeheer. De installatie van de FRITZ!WLAN Stick wordt niet automatisch opgestart.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Installatie van stuurprogramma controleren

1. Verwijder de FRITZ!WLAN Stick uit de USB-poort op je computer en sluit de Stick weer aan.
  2. Open Windows Apparaatbeheer:
    1. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en de pauzetoets op het toetsenbord.
    2. Alleen in Windows XP: Selecteer de pagina "Hardware"-instellingen.
    3. Klik op "Device Manager".
  3. Controleer of de FRITZ!WLAN Stick wordt weergegeven onder de apparaatklasse "Network adapters":
    • De FRITZ!WLAN Stick wordt weergegeven met een rood kruisje:
      1. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Properties".
      2. Selecteer onder "Device usage" de optie "Use this device (enable)".
      3. Klik op "OK".
    • De FRITZ!WLAN Stick wordt weergegeven met een geel uitroepteken:
      1. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Uninstall" of "Remove".
      2. Klik op "OK" en volg de instructies.
      3. Start je computer opnieuw op en installeer de FRITZ!WLAN Stick opnieuw.
    • De FRITZ!WLAN Stick wordt weergegeven met een zwarte pijl-omlaag:
      1. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Activate".
      2. Klik op "OK".
    • De FRITZ!WLAN Stick wordt niet weergegeven:
      1. Controleer of er een "WLAN USB Device" wordt weergegeven onder de apparaatklasse "Other Devices".
      2. Zo ja, klik dan met rechtermuisknop op "WLAN USB Device", selecteer "Uninstall > OK" en volg de instructies.
      3. Start je computer opnieuw op en installeer de FRITZ!WLAN Stick opnieuw.

2 FRITZ!WLAN Stick verbinden zonder een USB-hub

De volgende stap is alleen vereist als je de FRITZ!WLAN Stick hebt aangesloten op een USB-hub in plaats van rechtstreeks op de USB-poort van je computer:

Opmerking:De FRITZ!WLAN Stick kan worden gebruikt met diverse USB-hubs die minimaal USB 1.1 ondersteunen. AVM kan echter niet garanderen dat USB-hubs correct werken.

1. Voor het testen verwijder je de USB-hub uit de computer.
  2. Sluit de FRITZ!WLAN Stick rechtstreeks aan op de USB-poort van je computer.

3 USB-poort controleren

Meest recente stuurprogramma's voor chipsets installeren voor je moederbord

• Installeer de nieuwste stuurprogramma's voor de chipset van je moederbord (de chipset is een deel van het moederbord waarop computeronderdelen worden aangesloten).

Opmerking:De meest recente stuurprogramma's vind je op de downloadpagina van de fabrikant van het moederbord of de chipset.

Ander USB-apparaat testen

• Als de FRITZ!WLAN Stick nog steeds niet wordt gedetecteerd, controleer je of andere USB-apparaten (bijvoorbeeld USB-printers) worden gedetecteerd wanneer je ze op dezelfde USB-poort op de computer aansluit:
    • Als andere USB-apparaten ook niet worden gedetecteerd, dan is de USB-poort op de computer mogelijk defect.

4 Testen op een andere computer

• Installeer de FRITZ!WLAN Stick op een andere computer en controleer of dezelfde fout ook optreedt op die computer:
    • Als het probleem niet optreedt met de andere computer, dan wordt het probleem veroorzaakt door je computer.
      • Neem contact op met de fabrikant van de computer.