FRITZ!WLAN Stick v2 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick v2 Service

FRITZ!WLAN Stick brengt geen draadloze verbinding tot stand met de draadloze router van een andere fabrikant.

Hoewel de FRITZ!WLAN Stick het draadloze netwerk (WiFi) van de router van een andere fabrikant vindt, kan de FRITZ!WLAN Stick geen draadloze verbinding tot stand brengen met deze router. In het stuurprogramma FRITZ!WLAN wordt mogelijk de volgende melding weergegeven:

• "Failed to establish connection":
    * Check the network key entry
    * whether the WLAN device is switched on, ready to receive, and within range
    * whether the name of the WLAN device (SSID) is correct. (0x6406)"

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit om het probleem te verhelpen.

1 MAC-adresfilter tijdelijk uitschakelen

Voor het aanmelden bij de draadloze router moet de MAC-adresfilter van de router zijn uitgeschakeld:

1. Schakel de MAC-adresfilter van de draadloze router uit, bijvoorbeeld in de draadloze instellingen of in de beveiligingsinstellingen in de gebruikersinterface van de router.

Opmerking:Je kunt de MAC-adresfilter weer inschakelen nadat de draadloze verbinding met de draadloze router succesvol is geconfigureerd.

2 Draadloze verbinding opnieuw configureren

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van FRITZ!WLAN in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in het contextmenu op "Known WLAN Remote Sites...".
  3. Rechtsklik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router.
  4. Klik op "Remove".
  5. Klik op de knop "Find".
  6. Dubbelklik in het venster "Find and Select WLAN Device" in de kolom "Name (SSID)" op de vermelding met de naam van het netwerk van de draadloze router.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Security" de draadloze versleuteling die door de draadloze router wordt gebruikt.
  8. Voer in het invoerveld "key" de draadloze netwerksleutel van de draadloze router in.
  9. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.