FRITZ!WLAN Stick v2 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick v2 Service

Draadloze verbinding met de draadloze router configureren

Je kunt de FRITZ!WLAN Stick verbinden met elke gangbare draadloze router. Hiervoor configureer je eenmalig de draadloze verbinding. Vervolgens brengt de FRITZ!WLAN Stick de verbinding automatisch tot stand.

Als je een FRITZ!Box gebruikt als draadloze router, kun je de beveiligingsinstellingen voor de draadloze verbinding veilig en automatisch overdragen op de FRITZ!WLAN Stick via Stick & Surf.

1 Draadloze verbinding automatisch configureren

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als je een FRITZ!Box met een USB-poort gebruikt als draadloze router:

FRITZ!WLAN Stick op FRITZ!Box aansluiten

• Verbind de FRITZ!WLAN Stick met een USB-poort van de FRITZ!Box.

Zolang de "Info"-led van de FRITZ!Box knippert, worden de beveiligingsinstellingen van het draadloze netwerk naar de FRITZ!WLAN Stick overgedragen. Zodra de overdracht is voltooid, blijft de led continu branden en kun je de FRITZ!WLAN Stick aansluiten op de computer.

FRITZ!WLAN Stick op de computer aansluiten

• Verbind de FRITZ!WLAN Stick met een USB-poort van de computer.

De draadloze verbinding met de FRITZ!Box wordt nu automatisch tot stand gebracht.

2 Draadloze verbinding handmatig configureren

1. Dubbelklik op het pictogramvan FRITZ!WLAN in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in het venster "FRITZ!WLAN" op "Find".
  3. In het venster "Find and Select WLAN Device" dubbelklik je in de kolom "Name (SSID)" op het item met de naam van het netwerk van de draadloze router.
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Security" de draadloze versleuteling die door de draadloze router wordt gebruikt.
  5. Voer in het veld "key" de draadloze netwerksleutel van de draadloze router in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht.