FRITZ!WLAN Stick v2 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick v2 Service

Draadloze verbinding met de draadloze router configureren

Je kunt de FRITZ!WLAN Stick verbinden met elke gangbare draadloze router. Hiervoor configureer je eenmalig de draadloze verbinding. Vervolgens brengt de FRITZ!WLAN Stick de verbinding automatisch tot stand.

Je kunt de draadloze verbinding automatisch configureren via Stick & Surf door de FRITZ!WLAN Stick kort aan te sluiten op een USB-poort van de FRITZ!Box. Als je een draadloze router van een andere fabrikant gebruikt, of als je FRITZ!Box geen USB-poort heeft, configureer de draadloze verbinding in plaats daarvan dan handmatig.

1 Draadloze verbinding automatisch configureren

Als je een FRITZ!Box met een USB-poort gebruikt, kun je de FRITZ!WLAN Stick heel gemakkelijk met de FRITZ!Box verbinden via Stick & Surf:

1. Steek de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort van de FRITZ!Box. De FRITZ!Box zet nu de draadloze instellingen via Stick & Surf over naar de FRITZ!WLAN Stick. Tijdens de overdracht knippert de "Info"-led van de FRITZ!Box.
  2. Het proces is voltooid zodra de "Info"-led van de FRITZ!Box blijft branden.
  3. Plaats de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort van de computer. De FRITZ!WLAN Stick brengt de draadloze verbinding nu automatisch tot stand.

2 Draadloze verbinding handmatig configureren

1. Dubbelklik op het pictogramvan FRITZ!WLAN in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in het venster "FRITZ!WLAN" op "Find".
  3. Dubbelklik in het venster "Find and Select WLAN Device" in de kolom "Name (SSID)" op de vermelding met de naam van het netwerk van de draadloze router.
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Security" de draadloze versleuteling die door de draadloze router wordt gebruikt.
  5. Voer in het invoerveld "key" de draadloze netwerksleutel van de draadloze router in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht.