FRITZ!WLAN Stick v2 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick v2 Service

Draadloos bereik is te laag

Het bereik van de draadloze verbinding (WiFi) tussen je FRITZ!WLAN Stick en draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) is te laag. Zelfs op geringe afstand van de draadloze router worden bijvoorbeeld websites erg traag geladen, duurt het lang om bestanden te downloaden en worden videostreams niet goed weergegeven of onderbroken.

Oorzaak

• Bouwkundige omstandigheden van de omgeving (bijvoorbeeld de dikte en wapening van muren), evenals andere radioapparatuur (bijvoorbeeld draadloze speakers, babyfoon) kunnen van invloed zijn op de kwaliteit en dus het bereik van de draadloze verbinding.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Meest recente driver voor FRITZ!WLAN Stick installeren

1. Download de meest recente driver voor je FRITZ!WLAN Stick op onze FTP-server ftp.avm.de/archive/cardware/.
  2. Dubbelklik op het bestand "avm_fritz!wlan_usb_stick[...].exe" en volg de instructies.

2 Meest recente firmware voor de draadloze router installeren

1. Installeer de meest recente firmware voor de draadloze router volgens de instructies van de fabrikant.

Opmerking:Als je een FRITZ!Box gebruikt, installeer dan de meest recente versie van FRITZ!OS zoals wordt beschreven in deze handleiding.

3 Instellingen voor draadloos kanaal automatisch configureren

Om ervoor te zorgen dat de FRITZ!Box de draadloze omgeving regelmatig controleert en automatisch de optimale instellingen voor het draadloze kanaal kiest, moet je de volgende instelling configureren:

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan. De draadloze verbindingen met de FRITZ!Box worden nu tijdelijk verbroken en vervolgens automatisch opnieuw tot stand gebracht.

4 Draadloze router optimaal plaatsen

1. Plaats de draadloze router indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte.
  2. Plaats de draadloze router niet direct in de hoek van een kamer.
  3. Plaats de draadloze router indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  4. Plaats de draadloze router indien mogelijk zo hoog mogelijk in een ruimte, bijvoorbeeld boven op een kast.
  5. Plaats de draadloze router zodanig dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de draadloze router en de andere draadloze netwerkapparaten. Vooral objecten van metaal of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, een koelkast en zelfs kamerplanten verminderen duidelijk de kwaliteit van het draadloze signaal.
  6. Plaats de draadloze router niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld een magnetron, draadloze speakers of bluetoothapparaat.

5 USB 3.0-apparaten loskoppelen

1. Koppel bij wijze van test alle USB 3.0-apparaten los van de USB-poorten van de draadloze router en de computer waarop de FRITZ!WLAN Stick is aangesloten.
  2. Als het probleem nu niet meer optreedt, stoort een USB-apparaat de draadloze verbinding en moet je de interferentie van het USB-apparaat verminderen.

6 Maximale zendvermogen configureren

Zendvermogen van de draadloze router configureren

Opmerking:We leggen de configuratie uit, met als voorbeeld een FRITZ!Box. Informatie over de configuratie van andere draadloze routers krijg je van de fabrikant van de router; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Channel".
  3. Als de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" is ingeschakeld, werkt de FRITZ!Box al op maximaal zendvermogen.
    • Als de optie "Adjust radio channel settings" is ingeschakeld:
      1. Klik op "Additional settings" (indien beschikbaar).
      2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Maximum transmitter power" de waarde "100%". Als de vervolgkeuzelijst niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
      3. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Zendvermogen van de FRITZ!WLAN Stick instellen

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de FRITZ!WLAN-besturingssoftware gebruikt:

1. Dubbelklik op het pictogram van FRITZ!WLAN in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in het venster "Find and Select WLAN Devices" op "Cancel".
  3. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de FRITZ!WLAN Stick.
  4. Schakel in het venster "WLAN Device Properties" de optie "Expert Mode" in.
  5. Wijzig het zendvermogen in "100".
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

7 Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

Als er andere draadloze netwerken met dezelfde naam in de buurt zijn, kan het voorkomen dat draadloze netwerkapparaten proberen om automatisch verbinding te maken met het verkeerde draadloze netwerk. Geef je draadloze router een unieke naam om dit te voorkomen:

Opmerking:We leggen de configuratie uit, met als voorbeeld een FRITZ!Box. Informatie over de configuratie van andere draadloze routers krijg je van de fabrikant van de router; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in voor de 2,4- en de 5GHz-frequentieband (indien beschikbaar). Als er maar één invoerveld wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in of schakel de optie "Different names for the radio network on 2.4 and 5 GHz" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Als de nieuwe naam van het draadloze netwerk wordt opgeslagen, worden alle draadloze verbindingen verbroken. De draadloze verbindingen met de draadloze router moeten vervolgens opnieuw worden geconfigureerd.

De de draadloze router en FRITZ!WLAN Stick zijn nu optimaal geconfigureerd. Als het draadloze bereik met deze maatregelen niet voldoende kan worden vergroot, dan is de oorzaak te wijten aan de draadloze omgeving en kan niet verder worden beïnvloed door de FRITZ!WLAN Stick of draadloze router.

Opmerking:Met een FRITZ!Repeater kun je het bereik en de stabiliteit van je draadloze netwerk eenvoudig verbeteren.