FRITZ!WLAN Stick v2 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick v2 Service

Wi-Fi-netwerk van de draadloze router wordt niet gevonden

De FRITZ!WLAN Stick kan het Wi-Fi-netwerk van de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) niet vinden. Bij het zoeken naar Wi-Fi-netwerken geeft het besturingsprogramma FRITZ!WLAN de naam van de draadloze router (SSID) niet weer onder "Find and Select WLAN Devices".

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Wi-Fi-netwerk inschakelen

De volgende maatregel is alleen nodig als je als draadloze router een FRITZ!Box gebruikt waarvan de "WLAN"-led niet brandt:

1. Druk kort op de "WLAN"-knop van de FRITZ!Box om het Wi-Fi-netwerk in te schakelen. Als je de toetsblokkering in de FRITZ!Box hebt ingeschakeld:
    1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Wireless" (of "WLAN").
    2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
    3. Schakel het Wi-Fi-netwerk in.
    4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Wi-Fi-instellingen van de router aanpassen

Opmerking:We leggen de configuratie uit, met als voorbeeld een FRITZ!Box. Informatie over de configuratie van andere draadloze routers krijg je van de fabrikant van de router; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

Naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) weergeven

Als de naam van het Wi-Fi-netwerk van de draadloze router onzichtbaar is, wordt deze bij het zoeken naar Wi-Fi-netwerken weergegeven:

Opmerking: Het verbergen van de naam van het Wi-Fi-netwerk kan een veiligheidsrisico vormen (zie 5 Wi-Fi security myths you must abandon now).

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Wireless" (of "WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Name of the wireless radio network visible" in. Als de optie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2,4GHz-frequentieband inschakelen

De FRITZ!WLAN Stick ondersteunt Wi-Fi-verbindingen alleen op de 2,4GHz-frequentieband. Schakel daarom in de draadloze router de 2,4GHz-frequentieband in.

Opmerking:Hoe je de 2,4GHz-frequentieband van een FRITZ!Box inschakelt, is afhankelijk van het FRITZ!Box-model.

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Wireless" (of "WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
  3. Als het Wi-Fi-netwerk voor de 2,4- en 5GHz-frequentieband apart kan worden ingeschakeld, schakel je de 2,4GHz-frequentieband in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Meest recente driver voor FRITZ!WLAN Stick installeren

1. Download de meest recente driver voor je FRITZ!WLAN Stick op onze FTP-server https://ftp.avm.de/archive/cardware/fritzwlanusb.stick/.
  2. Dubbelklik op het bestand "avm_fritz!wlan_usb_stick[...].exe" en volg de instructies.

4 Draadloze router optimaal plaatsen

1. Plaats de draadloze router indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte.
  2. Plaats de draadloze router niet direct in de hoek van een kamer.
  3. Plaats de draadloze router indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  4. Plaats de draadloze router indien mogelijk zo hoog mogelijk in een ruimte, bijvoorbeeld boven op een kast.
  5. Plaats de draadloze router zodanig dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de draadloze router en de andere draadloze netwerkapparaten. Vooral objecten van metaal of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, een koelkast en zelfs kamerplanten verminderen duidelijk de kwaliteit van het Wi-Fi-signaal.
  6. Plaats de draadloze router niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld een magnetron, draadloze speakers of bluetoothapparaat.
  1. Koppel bij wijze van test alle USB 3.0-apparaten los van de USB-poorten van de draadloze router en de computer waarop de FRITZ!WLAN Stick is aangesloten.
  2. Als het probleem nu niet meer optreedt, stoort een USB-apparaat de Wi-Fi-verbinding en moet je de interferentie van het USB-apparaat verminderen.

5 Ander draadloos netwerkapparaat testen

1. Test of het Wi-Fi-netwerk van de draadloze router door een ander draadloos netwerkapparaat wordt gevonden.
    • Als het andere draadloze netwerkapparaat het Wi-Fi-netwerk van de draadloze router kan vinden, dan is de FRITZ!WLAN Stick mogelijk defect.