FRITZ!WLAN Stick v2 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick v2 Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!WLAN Stick installeren

Het stuurprogramma voor je FRITZ!WLAN Stick wordt automatisch geïnstalleerd wanneer je deze aansluit op de USB-poort van je computer. Dit stuurprogramma integreert de FRITZ!WLAN Stick in het besturingssysteem van je computer en levert de besturingssoftware FRITZ!WLAN om de draadloze verbinding (WiFi) te bewaken.

Als je een FRITZ!Box met een USB-poort als je draadloze router gebruikt, kun je gebruikmaken van Stick & Surf om de beveiligingsinstellingen voor de draadloze verbinding automatisch door te geven aan de FRITZ!WLAN Stick.

Vereisten / Beperkingen

• Windows 8 of Windows 7 (64-bits of 32-bits) moet zijn geïnstalleerd op de computer.

1 Nieuwste stuurprogramma downloaden

1. Roep onze downloadsectie op in een webbrowser.
  2. Selecteer de productgroep "FRITZ!WLAN" en vervolgens je product.
  3. Download het meest recente stuurprogramma voor je FRITZ!WLAN Stick.

2 Automatische installatie met Stick & Surf

Stick & Surf inschakelen

In de fabrieksinstellingen van je FRITZ!Box is Stick & Surf ingeschakeld. Als je deze functie hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Security" of "Radio Network" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Schakel de optie "Enable AVM Stick & Surf" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

FRITZ!WLAN Stick verbinden met FRITZ!Box

• Plaats de FRITZ!WLAN Stick in de USB-poort op de FRITZ!Box:
    • Zolang het lampje "Info" op de FRITZ!Box knippert, is de overdracht van de beveiligingsinstellingen van het draadloze netwerk naar de FRITZ!WLAN Stick nog niet voltooid. Wanneer de transmissie is voltooid, blijft het lampje "Info" branden en kun je de FRITZ!WLAN Stick verbinden met je computer.

FRITZ!WLAN Stick verbinden met de computer

• Plaats de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort op je computer.
    • Windows detecteert de FRITZ!WLAN Stick automatisch. Dit proces kan even duren.

Stuurprogramma installeren

De installatieprocedure van het stuurprogramma begint zodra Windows de FRITZ!WLAN Stick detecteert:

Als je geen problemen ondervindt met de installatieprocedure en het bericht "Installation of ... was successful" wordt weergegeven nadat de installatie is voltooid:

• Klik op "Close".

Als het venster "CD drive [...]: FRITZ!WLAN USB Stick ..." wordt weergegeven:

• Klik op "AVM FRITZ!WLAN USB Stick ... Installation" en volg de instructies.

Belangrijk:Bevestig met "Yes" als je wordt gevraagd of de installatiewizard van de FRITZ!WLAN Stick wijzigingen mag aanbrengen op je computer.

Meest recente stuurprogramma installeren

1. Voer het gedownloade bestand "avm_fritz!wlan_usb_stick....exe" uit (dubbelklik bijvoorbeeld op het bestand in Windows Verkenner).
  2. Bevestig dat je wilt doorgaan met de installatie en volg de instructies van de installatiewizard.

De FRITZ!WLAN Stick is geïnstalleerd en maakt automatisch een draadloze verbinding met de FRITZ!Box.

3 Handmatige installatie zonder Stick & Surf

FRITZ!WLAN Stick verbinden met de computer

• Plaats de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort op je computer.
    • Windows detecteert de FRITZ!WLAN Stick automatisch. Dit proces kan even duren.

Stuurprogramma installeren

De installatieprocedure van het stuurprogramma begint zodra Windows de FRITZ!WLAN Stick detecteert:

Als je geen problemen ondervindt met de installatieprocedure en het bericht "Installation of ... was successful" wordt weergegeven nadat de installatie is voltooid:

• Klik op "Close".

Als het venster "CD drive [...]: FRITZ!WLAN USB Stick ..." wordt weergegeven:

• Klik op "AVM FRITZ!WLAN USB Stick ... Installation" en volg de instructies.

Belangrijk:Bevestig met "Yes" als je wordt gevraagd of de installatiewizard van de FRITZ!WLAN Stick wijzigingen mag aanbrengen op je computer.

Meest recente stuurprogramma installeren

1. Voer het gedownloade bestand "avm_fritz!wlan_usb_stick....exe" uit (dubbelklik bijvoorbeeld op het bestand in Windows Verkenner).
  2. Bevestig dat je wilt doorgaan met de installatie en volg de instructies van de installatiewizard.

De FRITZ!WLAN Stick is geïnstalleerd en je kunt handmatig een draadloze verbinding tot stand brengen met de draadloze router.

Draadloze verbinding handmatig instellen

1. Dubbelklik op het symbool FRITZ!WLAN in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik op "Find" in het venster "FRITZ!WLAN".
  3. Ga naar het venster "Find and Select WLAN Device" en dubbelklik in de kolom "Name (SSID)" op het item dat de naam van het netwerk van de draadloze router aangeeft.
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Security" de draadloze versleuteling die door de draadloze router wordt gebruikt.
  5. Voer in het veld "key" de netwerksleutel van de draadloze router in.