FRITZ!WLAN Stick v2 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick v2 Service

De FRITZ!WLAN Stick wordt weergegeven met een rood kruisje in de FRITZ!WLAN-besturingssoftware

Het symbool voor je FRITZ!WLAN Stick in de FRITZ!WLAN-besturingssoftware is gemarkeerd met een rood kruisje en je kunt geen draadloze netwerken zoeken.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Geen gebruik maken van Snelle gebruikerswisseling

Als je Snelle gebruikerswisseling in Windows gebruikt (via "Switch user"), kan de FRITZ!WLAN-besturingssoftware alleen worden gebruikt door de eerste gebruiker die de software heeft gestart. Als je wilt dat alle gebruikers de besturingssoftware kunnen gebruiken, moet je geen geen gebruik maken van Snelle gebruikerswisseling.

Opmerking:Bestaande draadloze verbindingen kunnen worden gebruikt door alle gebruikers die zijn ingelogd, ongeacht de besturingssoftware.

2 Installatie van stuurprogramma controleren

1. Verwijder de FRITZ!WLAN Stick uit de USB-poort op je computer en sluit de Stick weer aan.
  2. Open Windows Apparaatbeheer:
    1. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en de pauzetoets op het toetsenbord.
    2. Alleen in Windows XP: Selecteer de pagina "Hardware"-instellingen.
    3. Klik op "Device Manager".
  3. Controleer of de FRITZ!WLAN Stick wordt weergegeven onder de apparaatklasse "Network adapters":
    • De FRITZ!WLAN Stick wordt weergegeven met een rood kruisje:
      1. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Properties".
      2. Selecteer onder "Device usage" de optie "Use this device (enable)".
      3. Klik op "OK".
    • De FRITZ!WLAN Stick wordt weergegeven met een geel uitroepteken:
      1. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Uninstall" of "Remove".
      2. Klik op "OK" en volg de instructies.
      3. Start je computer opnieuw op en installeer de FRITZ!WLAN Stick opnieuw.
    • De FRITZ!WLAN Stick wordt weergegeven met een zwarte pijl-omlaag:
      1. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Activate".
      2. Klik op "OK".
    • De FRITZ!WLAN Stick wordt niet weergegeven:
      1. Controleer of er een "WLAN USB Device" wordt weergegeven onder de apparaatklasse "Other Devices".
      2. Zo ja, klik dan met rechtermuisknop op "WLAN USB Device", selecteer "Uninstall > OK" en volg de instructies.
      3. Start je computer opnieuw op en installeer de FRITZ!WLAN Stick opnieuw.

3 FRITZ!WLAN Stick verbinden zonder een USB-hub

De volgende stap is alleen vereist als je de FRITZ!WLAN Stick hebt aangesloten op een USB-hub in plaats van rechtstreeks op de USB-poort van je computer:

Opmerking:De FRITZ!WLAN Stick kan worden gebruikt met diverse USB-hubs die minimaal USB 1.1 ondersteunen. AVM kan echter niet garanderen dat USB-hubs correct werken.

1. Voor het testen verwijder je de USB-hub uit de computer.
  2. Sluit de FRITZ!WLAN Stick rechtstreeks aan op de USB-poort van je computer.

4 Meest recente stuurprogramma's voor chipsets installeren voor je moederbord

• Installeer de nieuwste stuurprogramma's voor de chipset van je moederbord (de chipset is een deel van het moederbord waarop computeronderdelen worden aangesloten).

Opmerking:De meest recente stuurprogramma's vind je op de downloadpagina van de fabrikant van het moederbord of de chipset.

5 Testen op een andere computer

• Installeer de FRITZ!WLAN Stick op een andere computer en controleer of dezelfde fout ook optreedt op die computer:
    • Als het probleem niet optreedt met de andere computer, dan wordt het probleem veroorzaakt door je computer.
      • Neem contact op met de fabrikant van de computer.