FRITZ!WLAN Stick v2 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick v2 Service

Draadloze verbinding kan niet tot stand worden gebracht

Hoewel de FRITZ!WLAN Stick het draadloze netwerk (WiFi) van de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) vindt, kan de stick geen draadloze verbinding tot stand brengen met de draadloze router.

Daarbij wordt door het stuurprogramma FRITZ!WLAN de volgende foutmelding weergegeven:

• "Failed to establish connection":
    * Check the network key entry
    * whether the WLAN device is switched on, ready to receive, and within range
    * whether the name of the WLAN device (SSID) is correct. (0x6406)"

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Draadloze netwerk wordt niet gevonden

1. Dubbelklik op het pictogram van FRITZ!WLAN in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in het venster "FRITZ!WLAN" op "Find".
  3. Controleer of het draadloze netwerk van de draadloze router wordt gevonden.
    • Als het draadloze netwerk van de draadloze router niet wordt gevonden:
    • Als het draadloze netwerk van de draadloze router niet wordt gevonden:
      • Ga verder met de volgende maatregel.

2 MAC-adresfilter tijdelijk uitschakelen

Het MAC-adresfilter van de draadloze router mag niet zijn ingeschakeld tijdens de configuratie:

Opmerking:We hebben een FRITZ!Box gebruikt als voorbeeld voor de configuratie. Informatie over het configureren van een andere router vind je in het handboek of verkrijg je rechtstreeks bij de fabrikant van het apparaat.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op op "Security" of "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Allow all new wireless devices" in. Als de optie niet wordt weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Het MAC-adresfilter is nu uitgeschakeld. Je kunt het MAC-adresfilter weer inschakelen zodra je de configuratie van de draadloze verbinding tussen de FRITZ!WLAN Stick en de draadloze router hebt voltooid.

3 Draadloze verbinding opnieuw configureren

Draadloze verbinding automatisch configureren

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je een FRITZ!Box met een USB-poort gebruikt als draadloze router:

1. Steek de FRITZ!WLAN Stick in de USB-poort van de FRITZ!Box.

Opmerking:De instellingen voor draadloze beveiliging worden naar de FRITZ!WLAN Stick overgebracht via Stick & Surf. Wanneer de procedure is voltooid, blijft "Info"-led van de FRITZ!Box branden.

2. Plaats de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort van de computer.

De draadloze verbinding met de FRITZ!Box wordt nu automatisch tot stand gebracht.

Draadloze verbinding handmatig configureren

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je geen FRITZ!Box met een USB-poort gebruikt als draadloze router, maar een andere draadloze router:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van FRITZ!WLAN in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in het contextmenu op "Known WLAN Remote Sites...".
  3. Rechtsklik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router.
  4. Klik op "Remove".
  5. Klik op de knop "Find".
  6. In het venster "Find and Select WLAN Device" dubbelklik je in de kolom "Name (SSID)" op het item met de naam van het netwerk van de draadloze router.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Security" de draadloze versleuteling die door de draadloze router wordt gebruikt.
  8. Voer in het invoerveld "key" de draadloze netwerksleutel van de draadloze router in.
  9. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.