FRITZ!WLAN Stick v2 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick v2 Service

FRITZ!WLAN Stick brengt geen draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand

De FRITZ!WLAN Stick kan geen draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen. In het stuurprogramma FRITZ!WLAN wordt mogelijk de volgende foutmelding weergegeven:

• "Failed to establish connection":
    * Check the network key entry
    * whether the WLAN device is switched on, ready to receive, and within range
    * whether the name of the WLAN device (SSID) is correct. (0x6406)"

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit om het probleem te verhelpen.

1 MAC-adresfilter tijdelijk uitschakelen

Voor het aanmelden bij de FRITZ!Box moet de MAC-adresfilter van de FRITZ!Box zijn uitgeschakeld:

Opmerking:Je kunt de MAC-adresfilter weer inschakelen nadat de draadloze verbinding met de FRITZ!Box succesvol is geconfigureerd.

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security" of "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Allow all new wireless devices" in. Als de optie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Stick & Surf inschakelen

Voor automatische configuratie van de draadloze verbinding moet Stick & Surf zijn ingeschakeld in de FRITZ!Box:

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security" of "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Enable AVM Stick & Surf" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Draadloze verbinding automatisch configureren

Als je FRITZ!Box een USB-poort heeft, kun je de draadloze verbinding automatisch per Stick & Surf configureren:

1. Steek de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort van de FRITZ!Box. De FRITZ!Box zet nu de draadloze instellingen via Stick & Surf over naar de FRITZ!WLAN Stick. Tijdens de overdracht knippert de "Info"-led van de FRITZ!Box.
  2. Het proces is voltooid zodra de "Info"-led van de FRITZ!Box blijft branden.
  3. Steek de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort van de computer. De FRITZ!WLAN Stick brengt de draadloze verbinding nu tot stand.

4 Draadloze verbinding handmatig configureren

Als je FRITZ!Box geen USB-poort heeft, configureer de draadloze verbinding dan handmatig:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van FRITZ!WLAN in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in het contextmenu op "Known WLAN Remote Sites...".
  3. Rechtsklik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.
  4. Klik op "Remove".
  5. Klik op de knop "Find".
  6. Dubbelklik in het venster "Find and Select WLAN Device" in de kolom "Name (SSID)" op de vermelding met de naam van het netwerk van de FRITZ!Box.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Security" de draadloze versleuteling die door de FRITZ!Box wordt gebruikt.
  8. Voer in het invoerveld "key" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in.
  9. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.