Knowledge Base-artikel #1196

FRITZ!Powerline via LAN met de FRITZ!Box verbinden

Verbind je FRITZ!Powerline-adapter via LAN met je FRITZ!Box om je thuisnetwerk snel en eenvoudig uit te breiden met een extra accesspoint (draadloos toegangspunt). Zo heb je ook buiten het Wi-Fi-bereik van je FRITZ!Box optimale Wi-Fi-ontvangst en highspeed-verbindingen met internet en het thuisnetwerk.

Als je in de FRITZ!Powerline-adapter dezelfde Wi-Fi-instellingen gebruikt als in de FRITZ!Box, maken je draadloze netwerkapparaten automatisch verbinding met het Wi-Fi-netwerk met de sterkste ontvangst (draadloos roaming).

Verbindingsscenario voor het verbindingstype LAN-bridge

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Powerline-adapter zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Steek de FRITZ!Powerline-adapter in een stopcontact en wacht tot de Power- of WLAN-led blijft branden of tot de Connect -led langzaam knippert.
  2. Druk op het apparaat op de overeenkomstige toets:
    modelToetsDuur
    FRITZ!Powerline 1260(E) / 1220 Connect 15 seconden
    FRITZ!Powerline 1240E WLAN - WPS
    Powerline - Security
    15 seconden
    FRITZ!Powerline 1220E / 1000E Powerline · Security 10-15 seconden
    FRITZ!Powerline 546E / 540E WLAN · WPS und Powerline · Security 10 seconden
    FRITZ!Powerline 530E / 510E Security 12 seconden
    FRITZ!Powerline 520E / 500E Reset 2 seconden
  3. Tijdens het proces knipperen alle leds één keer. Zodra de Power-led of WLAN-led blijft branden of de Connect-led langzaam knippert, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Powerline-adapter met het thuisnetwerk verbinden

1. Verbind de FRITZ!Powerline-adapter met een netwerkkabel met het thuisnetwerk (bijvoorbeeld FRITZ!Box of Mesh Repeater).

3 FRITZ!Powerline-adapter als LAN-bridge configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network".
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "LAN bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer de IP-instellingen die de FRITZ!Powerline-adapter moet gebruiken en klik op "Next".
  5. Neem de vooraf ingestelde draadloze instellingen van de FRITZ!Powerline-adapter over of definieer je eigen draadloze instellingen en klik op "Next".
  6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.