Dynamic DNS in FRITZ!Box configureren

Met dynamic DNS heb je vanaf het internet via een vaste domeinnaam toegang tot je FRITZ!Box en tot toepassingen en diensten in het thuisnetwerk, waarvoor je port forwarding hebt geconfigureerd. Hierdoor heb je heel eenvoudig toegang tot bijvoorbeeld een NAS-systeem of kun je Microsoft Remotedesktop gebruiken om een computer op afstand te onderhouden, zelfs als het openbare IP-adres van de FRITZ!Box regelmatig verandert.

Voorwaarden/beperkingen

• Dynamic DNS is niet beschikbaar als de FRITZ!Box wordt gebruikt als draadloze repeater of in de IP-clientmodus. In dit geval moet je dynamic DNS in je router configureren.
  • Voor IPv4-internettoegang moet de FRITZ!Box een openbaar IPv4-adres krijgen van de internetprovider.
  • Voor IPv6-internettoegang moet de FRITZ!Box een IPv6-adres krijgen van de internetprovider.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Dynamic DNS configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op het tabblad "Dynamic DNS".
  4. Schakel de optie "Use DynDNS" in.
  5. Controleer of je dynamic DNS-provider in de vervolgkeuzelijst wordt weergegeven.
  6. Als je dynamic DNS-provider in de vervolgkeuzelijst wordt weergegeven, selecteer dan je provider en vul in de daarvoor bestemde invoervelden de toegangsgegevens in, die je hebt ontvangen van je provider.
  7. Als je dynamic DNS-provider niet wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
    1. Selecteer de optie "User-defined".
    2. Voer de toegangsgegevens en de update-URL in. Gedetailleerde informatie over de update-URL vind je in de onlinehulpfunctie van de FRITZ!Box, die je kunt openen via het pictogram (Help).
  8. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Telkens wanneer de FRITZ!Box nu een verbinding maakt met internet, wordt het huidige IP-adres van de FRITZ!Box doorgegeven aan de dynamic DNS-provider, zodat de FRITZ!Box altijd bereikbaar is via de eigen dynamic DNS-domeinnaam.