Draadloze speakers in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Draadloze speakers zijn snel geplaatst en spelen je muziek af, waar je maar wilt. Als de draadloze speaker de WPS-methode (Wi-Fi Protected Setup) ondersteunt, kun je deze met een simpele druk op de toets verbinden met het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box.

Je kunt dan onmiddellijk je draadloze speaker gebruiken om muziek af te spelen en bijvoorbeeld muziek van je smartphone in het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box rechtstreeks afspelen via de draadloze speaker.

Als je je muziekverzameling opslaat op een USB-opslagmedium en dit aansluit op de FRITZ!Box, dan kun je je muziek ook rechtstreeks van de FRITZ!Box naar de speakers overbrengen via Wi-Fi. Om het afspelen van muziek te regelen, kun je niet alleen je computer gebruiken, maar bijvoorbeeld ook je smartphone of tablet.

Voorbeeldconfiguratie in deze handleiding

Met deze handleiding configureer je een draadloze speaker van de SA-lijn van Sony (bijvoorbeeld een SA-NS310, 410 oder 510). Deze speakers ondersteunen zowel de WPS-procedure als het Airplay-protocol, waardoor de speakers gemakkelijk geconfigureerd kunnen worden geschikt zijn om te gebruiken met Apple-apparaten.

Voorwaarden/beperkingen

• De draadloze speaker moet de UPnP-standaard (Universal Plug and Play) ondersteunen of moet zijn gecertificeerd door de DLNA (Digital Living Network Alliance).

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Draadloze speaker met FRITZ!Box verbinden

FRITZ!Box op WPS voorbereiden

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box al voorbereid op WPS. Als je de Wi-Fi-instellingen van de FRITZ!Box hebt gewijzigd, configureer dan de volgende instellingen:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Security".
  3. Klik op het tabblad "WPS Quick Connection".
  4. Schakel WPS in.
  5. Selecteer "Push-Button method (WPS-PBC, Push Button Configuration)" en klik op "Start WPS".

Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen

1. Sluit de netvoeding van de draadloze speaker aan op de stroomvoorziening.
  2. Druk op de WPS-toets op de achterkant van de draadloze speaker en houd deze gedurende ongeveer 3 seconde ingedrukt tot de LINK-led van de speaker knippert. Het lampje bevindt zich op de voor- of achterkant van de speaker, afhankelijk van het model.
  3. Druk op de WPS-toets van de FRITZ!Box en houd de toets gedurende ongeveer 1 seconde ingedrukt tot de WLAN-led begint te knipperen.

2 Muziek van de FRITZ!Box Media Server op de draadloze speaker afspelen

Als je de FRITZ!Box als mediaserver gebruikt, heb je toegang tot je centrale mediaverzameling vanaf alle apparaten in het thuisnetwerk. Je kunt de muziekbestanden bijvoorbeeld gemakkelijk streamen met je smartphone of tablet en de muziek vervolgens rechtstreeks afspelen via de draadloze speaker.

FRITZ!Box als mediaserver configureren

1. Configureer de FRITZ!Box als mediaserver.

Afspelen van muziek met smartphone / tablet aansturen

1. Installeer op de smartphone of tablet VLC for Android of VLC für iOS een andere app die bestanden van mediaservers kan afspelen volgens de UPnP-AV-standaard.

Opmerking:Als je Airplay van Apple wilt gebruiken om muziek af te spelen via de draadloze speaker, gebruik dan een app die zowel de UPnP AV-standaard als Airplay ondersteunt.