Telefoonnummers toewijzen aan telefoonapparaten

Je kunt inkomende en uitgaande telefoonnummers toewijzen aan telefoons en andere telefoonapparaten die zijn aangesloten op de FRITZ!Box. Zo kun je voor elk afzonderlijk apparaat bepalen welk telefoonnummer het moet gebruiken om uitgaande telefoongesprekken te voeren en op welke telefoonnummers het moet reageren bij inkomende oproepen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Telefoonnummers configureren

Configureer eerst alle beschikbare telefoonnummers in de FRITZ!Box:

1. Configureer de internettelefoonnummers in de FRITZ!Box.

2 Telefoonnummers toewijzen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij de telefoon in kwestie op de knop (Bewerken).

Belangrijk:Als de telefoon nog niet wordt weergegeven, klik dan op de knop "Configure New Device" en volg de instructies van de wizard.

4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Outgoing Calls" het telefoonnummer dat de telefoon moet gebruiken om uitgaande oproepen tot stand te brengen. Als je geen telefoonnummer selecteert, wordt het uitgaande telefoonnummer gebruikt dat is opgegeven onder "Telephone Numbers > Line Settings".
  5. Bepaal op welke telefoonnummers de telefoon bij inkomende oproepen moet reageren. Je kunt maximaal tien telefoonnummers (inclusief het telefoonnummer voor uitgaande oproepen) selecteren.