Knowledge Base-artikel #3619

FRITZ!Box voor gebruik op de glasvezelaansluiting van Init7 configureren

De FRITZ!Box is optimaal voorbereid om te gebruiken met Init7. Je hoeft de FRITZ!Box alleen maar aan te sluiten op de glasvezelaansluiting en de internettoegang in de FRITZ!Box te configureren. Vervolgens kan alle apparatuur in je thuisnetwerk onbeperkt gebruikmaken van de complete veelvoud aan FRITZ!Box-functies voor internet, telefonie en televisie (TV7).

1 FRITZ!Box aansluiten

1. Sluit het ene uiteinde van de netwerkkabel aan op de poort "WAN" van de FRITZ!Box. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de gele netwerkkabel die is meegeleverd met de FRITZ!Box.
  2. Steek het andere uiteinde van de netwerkkabel in de LAN-poort van de glasvezelmodem (ONT, Optical Network Termination).

2 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt aan de onderzijde van het apparaat en klik op "Log In".
  3. Klik op "Internet" en vervolgens op "Account Information".
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Internet connection via" de optie "DSL or fiber optic modem".
  5. Selecteer de optie "other Internet service provider".
  6. Als je de FRITZ!Box gebruikt op een aansluiting van Fiber7 of Crossover7:
    1. Schakel bij "Account Information" de optie "No" in.
  7. Als je de FRITZ!Box gebruikt op een Hybrid7-aansluiting:
    1. Schakel bij "Account Information" de optie "Yes" in.
    2. Voer in de invoervelden in kwestie de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van Init7.
  8. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  9. De FRITZ!Box controleert nu of de internetverbinding tot stand kan worden gebracht. De configuratie is voltooid als de melding "The Internet connection check was successful" wordt weergegeven.

Belangrijk:Als de controle van de internetverbinding niet is geslaagd, dan is je internettoegang mogelijk nog niet geactiveerd. Neem in dit geval contact op met Init7.