FRITZ!DECT-stopcontact gebruiken

Het slimme stopcontact, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200, wordt via een versleutelde DECT-verbinding in het thuisnetwerk opgenomen.

Je kunt het stopcontact via de gebruikersinterface of met een druk op de knop bij de FRITZ!Box aanmelden.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!DECT-stopcontact via gebruikersinterface aanmelden

1. Steek het slimme FRITZ!DECT-stopcontact in een wandstopcontact in de buurt van de FRITZ!Box.
  2. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smarthome".
  3. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen".
  4. Klik op de knop "Apparaat aanmelden".
  5. Binnen 2 minuten: druk op de DECT-toets van het FRITZ!DECT-stopcontact. Houd de toets ten minste gedurende 6 seconde ingedrukt, tot de DECT-led snel begint te knipperen. Zolang de led snel knippert, staat het FRITZ!DECT-stopcontact in de aanmeldmodus.
  6. Zodra de DECT-led van het FRITZ!DECT-stopcontact blijft branden, is de DECT-verbinding tot stand gebracht.

2 FRITZ!DECT-stopcontact met toets aanmelden

1. Steek het FRITZ!DECT-stopcontact in een wandstopcontact in de buurt van de FRITZ!Box.
  2. Druk op de DECT-toets van het FRITZ!DECT-stopcontact. Houd de toets ten minste gedurende 6 seconde ingedrukt, tot de DECT-led snel begint te knipperen. Zolang de led snel knippert, staat het FRITZ!DECT-stopcontact in de aanmeldmodus.
  3. Binnen 2 minuten: druk op de Connect-toets van de FRITZ!Box. Houd de toets ten minste 1 seconde ingedrukt tot de Connect-led begint te knipperen. Zolang de led knippert, staat de FRITZ!Box in de aanmeldmodus. Mogelijk knipperen er ook andere leds.
  4. Zodra de DECT-led van het FRITZ!DECT-stopcontact blijft branden, is de DECT-verbinding tot stand gebracht.

Nu kun je het FRITZ!DECT-stopcontact op de beoogde locatie plaatsen en in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box configureren en bedienen in het menu "Smarthome".