Knowledge Base-artikel #894

Automatische port forwarding configureren

De firewall van uw FRITZ!Box blokkeert standaard alle inkomende verbindingen vanuit het internet. Als sommige internettoepassingen (bijvoorbeeld chatprogramma's, onlinegames, filesharingprogramma's) die je gebruikt port forwarding voor inkomende internetverbindingen vereisen, kun je de FRITZ!Box zodanig configureren dat het netwerkapparaat waarop je de internettoepassing gebruikt, desgewenst zelf de port forwardingregels kan configureren.

De port forwardingregels worden alleen geconfigureerd voor de periode waarin de toepassing deze nodig heeft en worden daarna weer uitgeschakeld door de FRITZ!Box.

Voorwaarden/beperkingen

1 FRITZ!Box configureren voor automatische port forwarding

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Connections".
  4. Klik naast het apparaat in kwestie op de knop (Bewerken).
  5. Schakel bij "Permit Access" de optie "Permit independent port sharing for this device" in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Toepassing configureren voor automatische port forwarding

1. Configureer de toepassing zodat deze gebruikmaakt van PCP of UPnP. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

3 Firewall van het apparaat configureren

Wanneer de toepassing op een apparaat met een eigen firewall (bijv. Windows Firewall) is geïnstalleerd, dan moet ook deze worden ingesteld:

Belangrijk:Als je apparaten zelf port forwarding laat instellen, kan malware op deze apparaten ook port forwarding instellen en zo de firewall van de FRITZ!Box omzeilen. Configureer daarom om veiligheidsredenen een firewall op deze apparaten.

1. Stel de configuratie van de firewall van het apparaat volgens de instructies van de fabrikant zo in, dat de serverdienst of toepassing toegankelijk is vanaf het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Nu kunnen toepassingen automatisch de vereiste poorten in de FRITZ!Box openen.

De poorten die momenteel toegankelijk zijn, worden in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box weergegeven onder "Internet > Permit Access" en onder "Diagnostics > Security".