Knowledge Base-artikel #1596
FRITZ!Box 6690 Cable
Dit supportartikel is beschikbaar voor de volgende producten:

Programma-aanbod via VLC media player afspelen

Nadat televisieontvangst is geconfigureerd in de FRITZ!Box, kunnen computers in het thuisnetwerk de IP-stream van de FRITZ!Box afspelen via VLC media player. Naast het afspelen van HD- en SD-zenders kun je met VLC media player geluidsporen en ondertiteling selecteren en de elektronische programmagids (EPG) weergeven.

Hoe je VLC mediaplayer configureert om de IP-stream af te spelen, beschrijven we hier met als voorbeeld versie 3.0.11.

Voorwaarden/beperkingen

• De elektronische programmagids (EPG) kan alleen worden gebruikt in Windows.

1 VLC media player installeren

1. Download het programma VLC media player en installeer dit op de computer.

2 Zenderlijst van de FRITZ!Box downloaden

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "DVB-C".
  2. Klik in het menu "DVB-C" op "Channel List".
  3. Klik in het tabblad "SD" met de rechtermuisknop op de link "Generate channel list" (rechtsonder).
  4. Selecteer in het contextmenu "Doel opslaan als" of "Koppeling opslaan als" en voer een opslaglocatie in.
  5. Herhaal de stappen 3 en 4 op het tabblad "HD".

3 VLC mediaplayer bedienen

Zenders selecteren en afspelen

1. Start VLC mediaplayer.
  2. Sleep de zenderlijst via drag-and-drop (slepen en neerzetten) in het hoofdvenster van de VLC mediaplayer.
  3. Dubbelklik op de naam van een zender in de afspeellijst om het afspelen te starten.
  4. Gebruik de knoppen "Vorige" en "Volgende" in de navigatiebalk van VLC om de zender te wisselen.

Ondertitel selecteren

1. Klik in de menubalk van VLC mediaspeler op "Ondertitels". Beweeg de muisaanwijzer over de de optie "Ondertitelspoor" en selecteer een ondertitel.

Audiospoor selecteren

1. Klik in de menubalk van VLC mediaspeler op "Audio". Beweeg de muisaanwijzer over de optie "Audiospoor" en selecteer een audiospoor om af te spelen.

Elektronische programmagids (EPG) gebruiken

1. Klik in de menubalk van VLC mediaplayer op "Extra" en vervolgens op "Programmagids" om de elektronische programmagids weer te geven.