Uitgaande telefoonverbindingen niet mogelijk

Je kunt geen uitgaande oproepen voeren? De telefoon werkt niet of het telefoonnummer is niet geregistreerd? ✔ Zo los je het probleem op.

Er kunnen geen uitgaande telefoonverbindingen via het internet tot stand worden gebracht met één of meer telefoons die zijn aangemeld bij de FRITZ!Box. Mogelijk kunnen bepaalde telefoonnummers ook niet worden gebeld. Dit probleem treedt slechts af en toe of altijd op. Mogelijk is het telefoonnummer op dit moment niet geregistreerd en wordt op de pagina "Overzicht" of in de lijst met gebeurtenissen van de FRITZ!Box een van de volgende foutmeldingen of een andere melding over het telefoonnummer weergegeven:

• "[Aantal] telefoonnummers actief, daarvan geen geregistreerd"
  • "Aanmelding van het internetnummer [telefoonnummer] is niet geslaagd. Oorzaak: DNS-fout"
  • "Aanmelding van het internetnummer [telefoonnummer] is niet geslaagd. Oorzaak: remote site antwoordt niet. Time-out"
  • "Aanmelding van het internetnummer [telefoonnummer] is niet geslaagd. Remote site meldt oorzaak: [40x, 50x, 500, 503]"
  • "Aanmelding internettelefonie niet geslaagd [telefoonnummer] Oorzaak: [401, 402, 403]"
  • "Internettelefonie met [telefoonnummer] niet geslaagd. Oorzaak: [404, 405, 406, 407, 408, 50x]"
  • "Internettelefonie met [telefoonnummer] via [provider] niet geslaagd. Oorzaak: Not Acceptable Here (488)"
  • "Internettelefonie met [telefoonnummer] via [provider] niet geslaagd. Oorzaak: Time-out. De oproep is niet aangenomen.[Melding]"
  • "Internetverbinding (telefonie) is verbroken."

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Locatiegegevens invoeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik op het tabblad "Instellingen voor de aansluiting" ("Aansluitingsinstellingen"). Als het tabblad niet wordt weergegeven, worden de juiste locatiegegevens automatisch toegevoegd door de provider.
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst onder "Locatiegegevens" je land.
  5. Voer bij "Landnummer" ("Landcode") in het eerste veld de voorloopnullen in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Netnummer" in het eerste veld de voorloopnul in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Land- en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

2 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Back-up".
  3. Klik op het tabblad "Opnieuw opstarten" ("Herstart").
  4. Klik op de knop "Opnieuw opstarten".

3 Oproepen naar het buitenland en speciale telefoonnummers mogelijk maken.

Met IP-telefoons (bijvoorbeeld FRITZ!App Fon) en telefoons die zijn verbonden met een Mesh Repeater, zijn alleen oproepen naar binnenlandse telefoonnummers en alarmnummers mogelijk. Deze beveiligingsfunctie kun je uitschakelen:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik op het tabblad "Instellingen voor de aansluiting" ("Aansluitingsinstellingen").
  4. Klik bij "Beveiliging" ("Veiligheid") op de knop "Selectie wijzigen".
  5. Schakel de optie uit bij alle IP-telefoons die buitenlandse telefoonnummers en informatie-/servicenummers mogen kiezen.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je daarom wordt verzocht.

4 Oproepblokkeringen verwijderen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Oproepbehandeling".
  3. Verwijder de oproepblokkeringen voor uitgaande telefonie bij de telefoonnummers en nummerreeksen die je wilt bellen.

5 Carrier select-code verwijderen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Oproepbehandeling".
  3. Klik op het tabblad "Carrier-selectcodes" ("Aanbiedervoorkeuzes").
  4. Verwijder alle vermeldingen onder onder "Globale carrier-selectcode" ("Globaal providernetnummer") en "Meer carrier-selectcodes" ("Andere providernetnummers").
  5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

6 Juiste internettelefoonnummer en toegangsgegevens invoeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Bel een nummer en controleer of de telefoonnummers zijn geconfigureerd en of de statusled voor het nummer groen of grijs is:
  4. Als de led groen is, ga dan verder met de volgende stap. De toegangsgegevens zijn juist ingevoerd.

7 Provider wijst verbindingsopbouw af

Deze paragraaf is alleen van toepassing als bij het optreden van de fout de melding: "Internettelefonie [...] niet geslaagd. Oorzaak: Not Acceptable Here (488)" wordt weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "Systeem > Gebeurtenissen". Met deze melding geeft je provider aan dat de aangevraagde dienst niet beschikbaar is voor jouw aansluiting. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren om een van de volgende redenen:

• De provider ondersteunt de gevraagde codec niet.
  • De provider staat het gekozen bestemmingsnummer niet toe, bijvoorbeeld het kiezen van speciale telefoonnummers.
  • De provider ondersteunt het tot stand brengen van meerdere oproepen tegelijk niet.

Een oplossing door de FRITZ!Box is daarom niet mogelijk.

8 Analoge telefoon aansluiten en configureren

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als de telefoon is verbonden met een analoge poort (bijvoorbeeld FON 1):

Analoge telefoon instellen op toonkiezen

1. Stel het eindapparaat in op "toonkiezen" (DTMF, TDK, toondrukkiezen) en niet op "pulskiezen". Het pulskiezen voldoet niet meer aan de huidige stand van de techniek en kan bij een telefooncentrale leiden tot kiesproblemen. Daarom kunnen we niet garanderen dat op de FRITZ!Box aangesloten randapparatuur met pulskiezen feilloos werkt. Bij toonkiezen hoor je een toon wanneer je op een nummertoets drukt, bij pulskiezen hoor je een ratelend geluid. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

Slechts één aansluitoptie gebruiken

FON 1 biedt twee opties om apparaten aan te sluiten: een RJ11-bus en een TAE-bus. Je kunt altijd maar één van de twee aansluitingen gebruiken:

Voorbeeld:
Als je een telefoon hebt aangesloten op de RJ11-bus van FON 1, kun je op de TAE-bus geen eindapparaat (bijvoorbeeld telefoon, antwoordapparaat) meer aansluiten.

1. Als beide aansluitopties worden gebruikt, moet je één van de apparaten van de FRITZ!Box loskoppelen.

9 Telefoonnummers toewijzen aan FRITZ!App Fon

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik rechtsboven op het menu met de drie puntjes en vervolgens op "Instellingen".
  3. Als je FRITZ!App Fon voor iOS gebruikt, tik dan op de optie "Eigen telefoonnummers".
  4. Als je FRITZ!App Fon met Android gebruikt en de app met meerdere FRITZ!Boxen gebruikt, tik dan eerst op het tandwieltje naast de FRITZ!Box in kwestie.
  5. Selecteer onder "Uitgaande oproepen" het telefoonnummer dat FRITZ!App Fon moet gebruiken om te bellen.
  6. Bepaal onder "Inkomende oproepen" op welke telefoonnummers FRITZ!App Fon moet reageren bij inkomende oproepen.

10 Telefoon opnieuw configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Telefoonapparaten" ("Randapparatuur").
  3. Verwijder de telefoon waarmee je niet kunt bellen. Klik hiervoor op de knop (Verwijderen).
  4. Configureer de telefoon opnieuw met behulp van de wizard: klik hiervoor op de knop "Nieuw apparaat instellen" ("Nieuw apparaat inrichten") en volg de instructies.

Belangrijk:Configureer FRITZ!App Fon niet met de wizard. FRITZ!App Fon wordt automatisch opnieuw geconfigureerd als je de app van je smartphone verwijdert en opnieuw installeert.

11 HD-telefonie uitschakelen

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als het probleem optreedt met een draadloze telefoon:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Telefoonapparaten" ("Randapparatuur").
  3. Klik bij de telefoon in kwestie op de knop (Bewerken).
  4. Klik op het tabblad "Kenmerken van het telefoonapparaat".
  5. Klik op "Geavanceerde instellingen" om alle instellingen weer te geven.
  6. Selecteer bij "HD-telefonie" uit de vervolgkeuzelijst de optie "HD gedeactiveerd".
  7. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is nu volledig geconfigureerd voor uitgaande verbindingen via het internet. Andere oorzaken kunnen bijvoorbeeld technische problemen bij je provider voor internettelefonie zijn.

Verwante problemen: