Internetradio-ontvanger in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Als je internetradio (bijvoorbeeld Wi-Fi-radio, HiFi-set) is voorzien van een netwerkaansluiting of een Wi-Fi-interface, kun je de radio eenvoudig verbinden met het thuisnetwerk van de FRITZ!Box. De internetradio kan dan afhankelijk van het model muziek afspelen van streamingdiensten, de mediaserver van de FRITZ!Box of andere mediaservers in het thuisnetwerk.

1 FRITZ!Box instellen

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Thuisnetwerk".
  2. Klik in het menu "Thuisnetwerk" op "Netwerk".
  3. Klik op het tabblad "Netwerkinstellingen".
  4. Klik bij "LAN-instellingen" op "meer instellingen" om alle instellingen weer te geven.
  5. Klik op de knop "IPv4-instellingen".
  6. Schakel de DHCP-server in en voer het bereik in waaruit de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

7. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

2 Internetradio instellen

Zorg dat de internetradio de IP-instellingen ophaalt bij de FRITZ!Box:

1. Configureer de internetradio voor het automatisch ophalen van de IP-instellingen per DHCP-client (dit is de standaardinstelling van de meeste internetradio's). Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

3 Internetradio met FRITZ!Box verbinden

1. Verbind de internetradio óf via Wi-Fi óf met een netwerkkabel met de FRITZ!Box.

De internetradio is nu via de FRITZ!Box verbonden met internet en kan muziek afspelen van de FRITZ!Box-mediaserver en andere mediaservers in het thuisnetwerk (bijvoorbeeld Kodi, Plex).

Opmerking:Meer informatie over de configuratie van de internetradio krijg je van de fabrikant.