FRITZ!Box meldt "Het zoeken naar een nieuw FRITZ!OS is niet geslaagd"

Er kan niet worden vastgesteld of er een nieuw FRITZ!OS beschikbaar is. Na het klikken op de knop "Nieuw FRITZ!OS zoeken" wordt de melding "Het zoeken naar een nieuw FRITZ!OS is niet geslaagd" weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.

Oorzaak

• Tijdelijk probleem met de internetverbinding of bij de updateserver van AVM

Herhaal het zoeken op een ander tijdstip of voer de update handmatig uit zoals hier beschreven.

1 FRITZ!OS-bestand downloaden

1. Open in een webbrowser download.avm.de/fritzbox/.
  2. Ga naar de map voor het model van je FRITZ!Box, vervolgens naar de submap "deutschland" of "other" en ten slotte naar de map "fritz.os".

Opmerking:De volledige modelaanduiding van je FRITZ!Box staat in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op de pagina "Overzicht" en aan de onderkant van het apparaat.

3. Download het bestand met de bestandsextensie ".image" naar de computer.

2 Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Update".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!OS-bestand". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Back-up van de instellingen maken" en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je daarom wordt verzocht.

Opmerking:Sla de instellingen van de FRITZ!Box opnieuw op onder "Systeem > Back-up", meteen nadat de installatie is voltooid. Je kunt dan op elk moment gemakkelijk een werkende configuratie herstellen.

5. Klik op de knop "Bladeren..." of "Bestand kiezen".
  6. Selecteer het FRITZ!OS-bestand dat je hebt gedownload (imagebestand).
  7. Klik op de knop "Update starten".